Nokia 6220: az üzleti kapcsolattartás vadonatúj eszköze

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 12. 20:54
A Nokia a sokat utazó mobilszakembereknek ajánlja a személyes információ kezelésére is alkalmas klasszikus telefont, a Nokia 6220 készüléket. A beépített fényképezőgéppel rendelkező, klasszikus stílust megtestesítő Nokia 6220 a szolgáltatások széles skáláját kínálja, többek között EDGE kapcsolatot, kiváló minőségű színes kijelzőt, Java technológiát, jelenlét-szolgáltatásokat (dinamikus telefonkönyvet) és multimédiás üzenetküldést (MMS). A háromsávos (GSM/EDGE 900/1800/1900) Nokia 6220 mobiltelefon szállítása a tervek szerint 2003 harmadik negyedévében indul Európában, Afrikában és a Távol-Keleten.
A Nokia 6220 által biztosított nagy sebességű, csomagkapcsolt EDGE kapcsolat révén az üzletemberek erőteljesebb és gyorsabb böngésző, üzenetküldő és letöltési funkciók előnyeit élvezhetik. A Nokia 6220 készülékkel az EDGE-en elérhető, akár 118,4 kb/s letöltési adatsebesség kétszer gyorsabb a GPRS-nél. A felhasználó számára érzékelhető módon a nagyobb adatállományok kezelése nagyobb hatékonysággal történik meg, míg az XHTML böngészővel kiegészített, TCP-IP-n működő WAP 2.0-n át gazdagabb és érdekesebb grafikus tartalmakat élvezhet.

A jelenlét-szolgáltatásoknak vagy más néven dinamikus telefonkönyvnek köszönhetően a Nokia 6220 felhasználói elérhetőségüket, terveiket és tartózkodási helyüket kényelmesen megoszthatják munkatársaikkal, családjukkal, barátaikkal vagy másokkal. Egy üzletember például aktuális profilját ’Megbeszélés’-re változtatva kérheti kollegáit, hogy SMS-en vagy MMS-en keressék. Az azonnali szöveges üzenetváltás a jelenlét-funkcióval bővített csevegés szolgáltatás újabb érdekessége, ahol a Nokia 6220 felhasználói meghívhatnak másokat is saját magánbeszélgetéseikbe, vagy az őket érdeklő témában zajló csevegésbe is bekapcsolódhatnak.

A Nokia 6220 beépített fényképezőgépét a kisebb készülékek színes kijelzőire (128x128 pixel méretű kijelző 4096 színnel) optimalizálták. A képküldési és MMS funkció révén a felhasználók képpel, szöveggel és hanggal ellátott multimédiás üzeneteket küldhetnek, fogadhatnak és továbbíthatnak más kompatibilis MMS-képes telefonokra. A Nokia 6220 videótartalmak fogadására és lejátszására képes videólejátszóval is rendelkezik. A Nokia 6220 a maximum 100 KB méretű MMS-üzeneteket támogatja.

A Nokia 6220 a menet közben is hatékony munkavégzést az üzletemberek kapcsolattartását elősegítő nagy teljesítményű és csúcstechnológiájú funkciók sorával biztosítja. A Java technológia révén a felhasználó az XHTML böngészővel ellátott WAP 2.0-n, vagy a Nokia PC Suite programcsomag segítségével személyi számítógépről tölthet le személyre szabott alkalmazásokat. A Nokia 6220 mobil e-mail kliensének köszönhetően a felhasználó EDGE, GPRS és HSCSD hálózatokon gyorsan elintézheti e-mail levelezését. A notesz alkalmazásban pedig akár 3000 karakterből álló feljegyzések is készíthetők.

A SyncML segítségével a Nokia 6220 felhasználója a távoli géppel a hálózaton keresztül szinkronizálhatja személyes adatait. A SyncML révén a személyes adatok, például a naptárak és az elérhetőségek egységesek, hozzáférhetőek és frissek maradnak. A személyes adatok helyi szinkronizálása Nokia PC Suite-tal is elvégezhető. A felhasználó a PC Suite-tal szinkronizálhatja a telefonon tárolt információkat a kompatibilis személyi számítógéppel, telepíthet szoftvert, konfigurálhatja a telefon beállításait, és készíthet másolatot a telefonon tárolt adatokról.

A Nokia 6220 új, továbbfejlesztett mobiltárca alkalmazásával a WAP-on át egyszerűen, megbízhatóan és kényelmesen elérhetővé és használhatóvá válik a mobilfizetés-szolgáltatás. Az új mobiltárcában a felhasználó számos kódolt személyes adatot, például a különböző mobilszolgáltatásokhoz szükséges felhasználói neveket és jelszavakat, hitelkártya-információkat, postázási címet és személyes feljegyzéseket tárolhat, és a WAP-os űrlapokat egyszerűen töltheti ki a mobiltárcába mentett adatokból.

A többszólamú csengőhangok és a beépített sztereó FM rádió kiváló hangminőséget biztosít, a beépített kihangosítóval pedig konferenciahívások lebonyolítása is lehetségessé válik. A Nokia 6220 támogatja az OMA Digitális jogok 1.0 verzióját, így a felhasználók például vásárlás előtt megtekinthetik a kiszemelt tartalmat.

A Nokia 6220 térfogata 76 cm3, tömege 92 gramm, beszélgetési ideje 2-4 óra, készenlétben pedig max. 8 napig áll. Az eladási csomagban sötétszürke színben kapható Nokia 6220-hoz világoszöld, rózsaszín és ezüst színű klasszikus Xpress-on előlapok készülnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05