Nokia 810 autós telefon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 12. 21:03
A Nokia 810-et autós környezetbe tervezték a kényelmesebb és könnyebb hang- és adatforgalom érdekében. A készülék felhasználóbarát funkcióit az újdonságként megjelenő Navi gombbal lehet elérni. A Nokia 810 autós telefon kihangosítója emellett elsőrangú hangminőséget biztosít, melyet a vezetékkel kapcsolódó külső antennának köszönhetően fokozott GSM hálózati lefedettség egészít ki.
A Nokia 810 autós telefon (GSM 900/1800) hangkommunikációt és nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé HSCSD és GPRS hálózatokon, emellett a Bluetooth technológiát támogató vezeték nélküli felülettel is rendelkezik. Az Európában, Afrikában és egyes távol-keleti piacokon kapható Nokia 810 szállítása a tervek szerint 2003 harmadik negyedévében indul.

A Nokia 810 legfeltűnőbb újdonsága a Navi gomb, melyet az óramutató irányába vagy azzal ellentétesen forgatva a felhasználó gyorsan kikeresheti a neki szükséges funkciót, nevet és telefonszámot. A további funkciógomboknak köszönhetően számos szolgáltatás egyetlen gombnyomással elérhető. Az egyszerű, szinte ösztönszerűen használható konzolt hangfelismeréses tárcsázás- és hangos utasítás-funkció egészíti ki.

A Nokia 810 autós telefon különálló, a felhasználó által bárhol elhelyezhető, nappali és éjszakai fényviszonyokra beállítható háttérvilágítással rendelkező kijelzőjén nagyméretű, könnyen olvasható betűk jelennek meg.

A Nokia 810 autós telefon memóriájához most első ízben két felhasználó is hozzáférhet egyetlen SIM-kártya felhasználásával. Ez különösen a több munkatárs által használt vállalati gépkocsik esetében kényelmes. A telefonkönyv, a hangfelismeréses tárcsázás, a rövid üzenetek és a telefon beállításai, például a csengőhangok, két külön memóriába menthetők el, és egyszerűen aktiválhatók.

A felhasználó a kompatibilis Bluetooth fülhallgatóval magánjellegű beszélgetéseket is lebonyolíthat. Bluetoothon vagy RS 232 adatkábelen át az autós telefon olyan kompatibilis perifériákhoz is csatlakoztatható, mint például egy laptop számítógép vagy a gépkocsi fedélzeti számítógépe. A Nokia 810 ilyenkor adatmodemként használható, flottamenedzsment-alkalmazások esetében pedig AT-parancsokkal irányítható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20