Svájcba költözhet az Infineon központja

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 14. 09:27
A német Infineon félvezetőgyártó hamarosan Svájcba helyezheti át székhelyét. A cég igazgatótanácsának elnöke, Ulrich Schumacher azt tervezi, hogy hat hónapon belül átfogó tárgyalásokat kezdenek az adóhatósággal, és még az év végéig kialakítják a cég központjának külföldre helyezését tartalmazó konkrét javaslatot.
A hírt elsőként közlő WirtschaftsWoche szerint Schumacher még a társaság jövőbeni felépítésének számos változatát tanulmányozza, és a központ elhelyezésére három lehetőséget fontolgat.

Schumacher erről úgy nyilatkozott, hogy az európai országok rangsorában Svájc áll az élen, hiszen "már több más nagy társaság is oda költözött". A második választási lehetőség Délkelet-Ázsia, nevezetesen Szingapúr, amely a legnagyobb felvevőpiacokhoz való közelsége miatt lenne előnyös. Schumacher szerint az Egyesült Államok ebben a sorban csak harmadik lehet, igaz, a tőkepiacok onnan érhetők el a legkönnyebben.

Az Infineon arra számít, hogy központjának elköltöztetése sok százmillió eurós megtakarítást jelent majd számára, valamint azt is reméli, hogy ezzel az intézkedéssel hosszú távon számos német munkahely megtartása érhető el. A váltás mintegy 300 vezetőt érintene.

Az Infineon Technologies AG csütörtökön kora délután 6,13 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 5,87 százalékkal drágább a szerdai, 5,79 eurós zárónál. Szerdán 5,89 eurón nyitott. Ebben a hónapban eddig 6,18 és 5,41 euró között, idén eddig 8,93 és 5,41 euró között, ötvenkét héten belül 26,80 és 5,03 euró között változott az ára.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38