Mobilújdonságok a CTIA 2003 kiállításon

Tóth Kristóf, 2003. március 17. 23:09
A színes kijelzővel rendelkező mobiltelefonok, illetve az új, izgalmas képességekkel kibővített PDA kéziszámítógépek állnak a Cellular Telecommunications & Internet Associaton (CTIA) szervezet Wireless 2003 kiállításán.
A drót nélküli telekommunikációs ipar legnagyobb kiállításának tartott rendezvény hétfőn nyitotta meg kapuit a látogatók előtt New Orleans-ben. A kiállításon mintegy 800 résztvevő társaság mutatja be újdonságait, legérdekesebb megoldásait, a beszédet mondó vezetők között pedig olyan nevek is vannak, mint Bill Gates, a Microsoft igazgatósági elnöke, Ted Turner, a CNN alapítója, valamint Michael Powell, a Federal Communications Commission (FCC - Szövetségi Kommunikációs Felügyelőbizottság) elnöke. Előadást tart még az Earthlink, az LG Electronics, a Motorola, a Nokia, és a Texas Instruments vezérigazgatója.

A kiállítás egyik legfőbb érdekességét az új, drót nélküli hálózati hozzáféréssel rendelkező PDA kéziszámítógépek képezik. A szoftveróriás Microsoft például bemutatja a Pocket PC Phone Edition operációs rendszerre épülő első PDA-kat, amelyek a CDMA rendszerű mobilhálózatokon keresztül mobil internetezésre is alkalmasak: A QWERTY billentyűzettel rendelkező Hitachi modell, valamint a Samsung készüléke egyaránt 400 MHz-es Intel XScale chipre épül, és integrált digitális kamerát tartalmaz.

A Samsung emellett bemutatja az SGH-I500 -at, amely az első Palm OS 5 alapú mobiltelefon, valamint az I600-at, amely egy Windows alapú smartphone készülék.

Ami a mobiltelefonokat illeti, a csúcskategóriában, illetve lassan már a középkategóriában is általánossá válik a színes LCD kijelző. A Wireless 2003 kiállításon bemutatásra kerülő modellek döntő többsége ennek megfelelően már ilyen kijelzővel rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12