Az Európai Bizottság a WLAN-hozzáférési pontok számának növelését szeretné

Szalay Dániel, 2003. március 22. 08:59
Az Európai Bizottság felismerte, hogy a vezeték nélküli hálózati technológia milyen jelentősséggel bír. Az EU kormányaként működő bizottság tagjai - élükön Erkki Liikanennel - sürgették az Európai Uniót és a tagállamokat, hogy támogassák a nyilvános WLAN elérési pontok számának növelését.
A bécsi székhelyű Pressetext hírügynökség jelentése szerint az Európai Bizottság azt szeretné, ha a WLAN-szolgáltatásokkal kapcsolatosan egy általános érvényű ajánlást készítenének valamennyi EU-tagállam számára.

- Az ajánlás, amit a bizottsági tagok megfogalmaztak, fontos lépés, hogy a különböző platformokon egyaránt gyorsan lehessen internetezni - vélekedett a közelmúltban a Neumann-év megnyitására Budapestre is ellátogató Erkki Liikanen EU informatikai biztos a minap a hírügynökségnek nyilatkozva.

- A broadbandes (kábeltévé, ADSL stb.) internethez képest a WLAN-nak megvan az a sajátos előnye, hogy az európai városlakók akár otthonuktól távol vagy egy nyilvános helyen is elérhetnék az információs szupersztrádát - mondta Liikanen.

Az Európai Bizottság azt is közölte, hogy az EU-tagállamoknak a vezeték-nélküli LAN frekvenciák licencárát a lehető legalacsonyabb szinten kellene tartaniuk. Egy nemrégiben megjelent Gartner-tanulmány (lásd: http://www.gartner.com) ugyanis kimutatta, hogy Európában egyelőre lassabban növekszik a WLAN-hozzáférési pontok száma, mint az Egyesült Államokban.

Kulcsszavak: +legfontosabb +fohir WLAN EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12