A kéziszámítógépek még jól jöhetnek egy terrortámadáskor

Tóth Kristóf, 2003. március 26. 21:16
A kéziszámítógépeken a hagyományos naptár és telefonkönyv menüpontok mellett immár akár a túlélés menüponttal is találkozhatunk, ugyanis két tanácsadó, illetve szoftvercég közösen kifejlesztett és a napokban kiadott egy olyan kéziszámítógép alkalmazást, melynek címe: Terrorizmus Túlélési Terv. A medfieldi székhelyű Stephenson Strategies, valamint a seattle-i székhelyű Town Compass LCC szoftverfejlesztői által készített, adatbázis alapú alkalmazás olyan kéziszámítógépeken és egyéb vezeték nélküli mobil eszközökön futtatható, melyek Palm OS vagy Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszerekkel vannak ellátva.
A fejlesztők elmondása szerint a Terrorizmus Túlélési Terv a nemzetbiztonsági hivatal, a kormányzat, valamint egyéb állami és helyi szervezetek terrorizmussal kapcsolatos információit, adatait és jó tanácsait foglalja össze egyetlen nagy adatbázisban, és ily módon próbál meg felvilágosítást adni, illetve adott esetben segítséget nyújtani. Az adatbázisban a különböző egyesült államokbeli szervezeteken kívül egyébként az Egyesült Királyság, Japán, valamint Izrael terrorizmussal kapcsolatos információi is helyet kaptak.

W. David Stephenson, a Stephenson Strategies tanácsadó cég vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az első hallásra talán különösnek tűnő kéziszámítógép-alkalmazás kifejlesztésének ötlete először akkor vetődött fel, amikor a 2001 szeptember 11-én végrehajtott terrortámadások lényegében teljesen felkészületlenül, tudatlanul érintették az amerikai állampolgárokat. Stephenson szerint a véres terrorcselekmények kapcsán mindössze annak a 93-as repülőjáratnak az utasai cselekedtek helyesen, akik értesítették családtagjaikat, hogy pontosan mi is történik velük, és akik megpróbálták saját kezükbe venni a dolgok irányítását. A szoftver készítői szerint az amerikai kormányzat mindenképpen hibás a tekintetben, hogy a civil lakosságot nem informálta időben a terrortámadások veszélyeivel kapcsolatban.

A Terrorizmus Túlélési Terv nevezetű program két különálló modulban kapható. Az egyik modul a túlélés megtervezésével foglalkozik, a másik pedig a terrorcselekmények elleni reagálással. Mindkét modul 3,95 dolláros áron vásárolható meg, együtt azonban csak 5,95 dollárt kell fizetni értük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05