Elkészült a 10 milliomodik Magyarországon gyártott Samsung televízió

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 8. 12:50
Csillag István Gazdasági és Közlekedési miniszter ünnepélyesen átvette Jászfényszarun a 10 milliomodik Magyarországon gyártott Samsung televíziót.
A Samsung Electronics Magyar Rt. és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon megrendezett sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Samsung jászfényszarui gyárában elkészült a 10 milliomodik televízió készülék, amelyet ünnepélyes keretek között Dr. Csillag István Gazdasági és Közlekedési miniszter vett át Kyu Dam Chotól, a jászfényszarui gyár és a Samsung Electronics Magyar Rt. elnökétől. A Samsung 1989 óta elkötelezett Magyarország iránt: az elmúlt tizennégy évben közel 12 milliárd forintos beruházással létrehozta a világ egyik legmodernebb, és Európa legnagyobb televíziógyárát Jászfényszarun, ahol ma 1200 alkalmazottat foglalkoztat, s évente 2,6 millió készüléket gyárt 125 milliárd forint értékben. Az összesen 88 ezer négyzetméteren, 27 ezer négyzetméteres beépített területen lévő jászfényszarui gyár 10-15 ezer tévékészülék legyártására képes naponta. A magyarországi forgalom 6,7 milliárd forint volt 2002-ben, míg az export meghaladta a 118 milliárd forintot.

Csillag István miniszter az eseményen kiemelte: "a minőség, az igényes munkakultúra nagy szerepet játszik a beruházások terén és a foglalkoztatási tendenciák alakulásában". A Samsung magyarországi jelenlétéről, mint más befektetők számára is ösztönző és példamutató tevékenységről szólt. A szakminisztérium 2002-es évi elemzését idézve kijelentette: "Magyarországon a közvetlen tőkebevonás a vártnál kedvezőbben alakult, a ténylegesen az országba érkezett 1281 millió euró működő tőke 18,3%-kal meghaladja a 2001 évi teljesítményt. A kormány befektető-barát gazdaságpolitikája, konkrétan, az új befektetés-ösztönző program csomag, a Smart Hungary kedvező hatásainak első jelei az említett számokban már mutatkoznak".

Csillag István miniszter az ünnepélyesen átvett 10 milliomodik Samsung TV készüléket a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Dózsa György úti hajléktalan szállója részére ajánlotta fel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás