Mobil médiaszolgáltatást indít a RealNetworks

Tóth Kristóf, 2003. május 6. 08:16
Az internetes médiaóriás RealNetworks Inc. hétfőn egy olyan új szolgáltatást indított be, amely lehetővé teszi zenék, általános- és sporthírek, illetve videók letöltését a megfelelő szoftverrel ellátott mobiltelefonokra és PDA-kra.

Az elsősorban web-alapú audió- és videótechnológiákkal foglalkozó, Seattle-i (Washington) székhelyű RealNetworks bejelentése szerint a szolgáltatás olyan készülékeken lesz elérhető, mint például a Nokia 3650-es kamera-telefon, valamint a Palm Inc. Tungsten T és Zire 71 PDA kéziszámítógépei. Az Egyesült Államokban az efféle szolgáltatások még újdonságnak számítanak, Japánban azonban már általánosan elterjedtek, és a közelmúltban Európában is megjelentek.

"Ez az első olyan mobilkészülék, amely tartalmazza a RealOne Player lejátszóprogramot" - mondta Ian Freed, a RealNetworks mobil termékekkel foglalkozó részlegének elnökhelyettese a Nokia 3650-es modelljéről. A Nokia 3650 színes kijelzőt tartalmaz, mozgókép rögzítésére is használható digitális kamerával rendelkezik, és számos multimédiás funkcióra alkalmas.

Az Egyesült Államokban egyelőre az AT&T Wireless, és a Cingular Wireless mobilszolgáltatók teszik lehetővé a RealNetworks új szolgáltatásának elérését. A szolgáltatás felhasználó számos forrásból szerezhetnek friss híreket mobiltelefonjukon, vagy kéziszámítógépükön keresztül, de az Atlantis Records, a Capitol Records, és a Virgin Records lemezkiadók zenék letöltését is lehetővé teszik. A sporthíreket a FoxSports.com biztosítja a felhasználók számára.

Kulcsszavak: RealNetworks mobilszolg

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Új típusú uniós digitális jelentés

Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küzd számos olyan területen – a társadalom digitális készségei, vállalkozások és főként a kisvállalkozások digitális felkészültsége kérdésében –, amelyek elengedhetetlenek egy versenyképes gazdaság működéséhez. 

2023. szeptember 29. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59