A Citrix továbbfejleszti a MetaFrame Presentation Server for UNIX-ot

forrás Prim Online, 2003. május 19. 17:12
A Citrix Systems bejelentette a Citrix MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX forgalomba hozását, amely része a Citrix MetaFrame Access Suite-nak. A UNIX operációs rendszerekhez kialakított Citrix hozzáférés-infrastruktúra szoftver teljesítményének, felhasználhatóságának és biztonságosságának fokozására kifejlesztett új változat biztonságos hozzáférést nyújt a UNIX és JavaT alkalmazásokhoz bármilyen eszközön és hálózati kapcsolatok keresztül.
A Citrix MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX új platformokat is támogat, beleértve a Sun Microsystems SolarisT SPARC 9, Hewlett-Packard HP-UX 11i, valamint az IBM AIX 5.1 és 5.2.

Az egyre inkább heterogén számítástechnikai környezettel és szaporodó alkalmazás infrastruktúrával dolgozó szervezetek számára a MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX és a MetaFrame XPT Presentation Server for Windows kombinációja egyetlen eszközről nyújt egyszerűsített hozzáférést gyakorlatilag bármilyen testre szabott Windows vagy webalkalmazáshoz, beleértve az Oracle, Seibel, JD Edwards, SAP, PeopleSoft és egyéb szoftvereket, hozzáférhetőbbé téve ezen alkalmazásokat vállalatszerte.

A MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX-szel a rendszeradminisztrátorok kiterjeszthetik a UNIX alkalmazások hozzáférhetőségét bármilyen hálózati kapcsolaton keresztül majdnem bármilyen eszközre, beleértve a Microsoft Windowson futó számítógépeket is. Mindemelett a végfelhasználók a nagyobb biztonság és alkalmazás teljesítmény előnyeit is élvezhetik kisebb sávszélesség mellett. Például a gyártóiparban működő vállalatok, melyek sávszélesség igényes CAD/CAM alkalmazásaikhoz távoli hozzáférést igényelnek jelentősen csökkenthetik sávszélesség felhasználásukat a nagyobb hálózati hatékonyságért és könnyű felhasználhatóságért, még lassú kapcsolaton keresztül is.

A MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX számos új jellemzője fokozott biztonságot nyújt a vásárlók számára. Például az új változat biztonságos gateway tulajdonsága szabványos Secure Socket Layer (SSL) titkosítást biztosít az interneten át a MetaFrame for UNIX szerverek és a klienseszközök között áramló adatok számára. A MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX az RSA SecureID hitelesítéssel is funkcionál, a nagyobb belépési biztonság, és a MetaFrame for UNIX szerverek közötti fokozott titkosítás érdekében.

A teljesítmény és használhatóságbeli előnyök közé tartozik az új licencelosztó funkcionalitás, amely lehetővé teszi a rendelkezésre álló jogosultságok hatékonyabb elosztását a szerverek között. Ezen felül, az új interaktív teljesítmény összehangolásnak köszönhetően a rendszeradminisztrátorok egyensúlyban tarthatják a teljesítmény és sávszélesség igényeket a végfelhasználók egyenletes ellátásának érdekében.

Mivel számos alkalmazás igényel részletes vizuális megjelenítést a MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX támogatja a valós és kiváló színminőségű munkafolyamatokat a nagy felbontású alkalmazásokhoz.

A Citrix ugyancsak ma jelentette be a MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX bevezetéséhez kapcsolódó tanfolyamát.
Kulcsszavak: UNIX Citrix szerverszoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így alkalmazza a mesterséges intelligenciát a Bosch

Etikai határvonalakat húzott a Bosch a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat kötelező belső irányelvekben szabályozza, hogyan lehet termékeiben az MI-t használni. A Bosch MI etikai kódexének alapelve, hogy az MI-alapú döntéseket mindig az emberek ellenőrzik.

2020. február 26. 19:14

Progmatic Academy üzletrészt vásárol a Kulcs-Soft

A napokban került aláírásra az a szándéknyilatkozat, melynek értelmében a Kulcs-Soft Nyrt. 12%-os üzletrészt kíván szerezni a Progmatic Academy Korlátolt Felelősségű Társaságban. A vállalat hazai és nemzetközi szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő intenzív, gyakorlatorientált szoftverfejlesztő képzési irányt képviseli, enyhítendő az általános munkaerőhiányt az informatikai szektorban.

2020. február 26. 17:51

Öt év alatt versenyképesebbé válhat a magyar gazdaság

A vállalatok és az ország gazdasági szempontból életképes jövője szorosan összefügg a szakképzett és motivált dolgozók megfelelő szűrésével és alkalmazásával. Viszont a legfrissebb kutatások alapján ma Magyarországon több, mint 40 százalék feletti a közepes- és nagyvállalatok fluktuációja, vagyis ötévente a teljes munkaerő bázis lecserélődik. A jelenség hátterére magyarázatot adhat, hogy a jelenleg felvett munkaerő 80 százaléka nem megfelelően kerül kiválasztásra.

2020. február 26. 13:20

A chatbot a cégvezető legjobb barátja

Employer branding, onboarding, HR-applikációk – divatos és gyakran puffogtatott kifejezések nem csak a toborzók és kommunikációs szakemberek, de a cégvezetők körében is. Mindeközben kevés vállalatot jellemez tudatosság a HR-stratégiát, a toborzásra fordított erőforrásokat és a járulékos költségeket tekintve, holott egy új kolléga kiválasztása átlagosan 50 napba és közel 1,2 millió forintba kerül a cégeknek. A kihívás és a verseny óriási, de a technológia ebben is partner: mesterséges intelligenciával a toborzásra fordított idő és a költségek is jelentősen csökkenthetők, így minden cégnek érdemes újragondolnia a hagyományos kiválasztási folyamatokat és eszközöket.

2020. február 26. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás