Számos kijelzőújdonság a SID 2003-on

Tóth Kristóf, 2003. május 25. 23:34
Az elmúlt napokban Baltimore-ban megrendezett Society for Information Display (SID) 2003 szakkiállításon rendkívül sok új kijelzőt mutattak be a gyártók. A rangos rendezvény látogatói a kiállításon sétálgatva lényegében meg is feledkezhettek arról, hogy a kijelzőpiac legnagyobb bevételi forrása a személyi számítógépes piac, ugyanis a SID 2003-on érdekes módon háttérbe szorultak a PC-s kijelzők, és sokkal inkább a fogyasztói elektronikus képmegjelenítő megoldások voltak fókuszban.
Notebookokhoz, illetve asztali számítógépekhez szánt monitorújdonságokkal csak elvétve lehetett találkozni, ezzel szemben óriási képátlójú LCD (Liquid Crystal Display), PDP (Plasma Display Panel), illetve LCOS (Liquid Crystal on Silicon) technológiájú új generációs televíziókból rengeteget lehetett látni a kiállításon. Ez már csak annak ismeretében is érdekes, hogy miközben a nagyobb méretű TFT LCD-k 46 százalékát hordozható számítógépek, 47 százalékát pedig asztali számítógépek esetében használják fel, addig ugyanezen kijelzőknek csak mintegy két százaléka kerül televíziós készülékekbe. Szakértők szerint a SID 2003 előrevetíti, hogy az új generációs kijelző technológiák hamarosan nagy népszerűségre tesznek majd szert a televíziós piacon.

Az iSuppli piackutató cég szerint 2007-ben már nem kevesebb mint 29 millió, folyadékkristályos kijelzővel szerelt televíziós készüléket fognak eladni, ami rendkívül dinamikus növekedést jelent ahhoz képest, hogy a tavalyi esztendőben még csak mintegy 1,4 millió darab ilyen új generációs televízió került forgalomba. Említésre méltó, hogy az LCD televíziók piacán rövid időn belül sokkal nagyobb nyereségre lehet számítani, mint a notebook, illetve asztali PC kijelzők piacán, így pedig már érthetővé válik, hogy az idei SID kiállításon miért az új generációs TV-k voltak a középpontban.

A Sharp a SID 2003-on mutatta be eddigi legnagyobb, 37 colos képátlóval rendelkező LCD televízióját, mely a cég által kifejlesztett ASV (Advanced Super View) technológiára épül, és 3,15 millió képponttal, valamint mindössze 15 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik. Ugyancsak most debütált az LG.Philips eddigi legnagyobb, 52 colos képátlójú LCD televíziója, mely még a Sharp újdonságáénál is jobb, konkrétan 12 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik. A végére maradt a csattanó: a Samsung most debütált 54 colos LCD televíziója 6, azaz hat milliszekundumos válaszidővel rendelkezik.
Kulcsszavak: LCD TFT televízió monitor

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09