Új generációs mobil DRAM-ot adott ki az Elpida

Tóth Kristóf, 2003. május 27. 08:20
A japán Elpida Memory egy olyan DDR Mobile RAM típust fejlesztett ki, amely elsősorban a mobilokhoz, PDA-khoz, és digitális kamerákhoz készül, és a hagyományos DRAM memóriaváltozatoknál sokkalta kisebb fogyasztással rendelkezik.
Az új alacsony fogyasztású memóriák a társaság 110 nm-es csíkszélességű technológiájával készülnek 256 Mbites tárolókapacitással, és 400 MBájt/s adatátviteli sebességre képesek. A DDR (kétszeres adatátviteli sebességű) változatok mellett hagyományos SDR modelleket is kínál a társaság feleakkora teljesítménnyel. Mindkét változat 1,8 voltos tápfeszültséget igényel, és 9 x 13 mm-es FBGA tokban kap helyet.

Az Elpida új chipjei többek között olyan energiatakarékossági funkciókat tartalmaznak, mint a hőmérsékletfüggő frissítés, a mély energiatakarékossági készenléti üzemmód, valamint a részleges frissítés.

Bár a tápfeszültség csökkentése már önmagában is jelentős fogyasztáscsökkentést tesz lehetővé, a legtöbb energiát a fejlesztők a speciális frissítési ciklusokkal tudták elérni. Az Elpida stratégiája elsősorban arra épül, hogy az olyan készülékek, mint a mobiltelefonok az üzemidő döntő részében készenlétben állnak. Az új Mobile RAM chipek a társaság szerint mindössze 8192 frissítési ciklust hajtanak végre 64 ezredmásodpercenként.

Az Elpida fő versenytársai, mint a Samsung Electronics, a Micron Technology, az Infineon Technologies, és a Nanya Technology szintén hasonló megoldásokon dolgoznak. A társaságok azt remélik, a mobil készülékekben alkalmazott memóriák újra növekedést hozhatnak a nehéz helyzetben lévő szegmens számára.

A 256 Mbites SDR Mobile RAM chipek nagykereskedelmi darabára 25 dollár, a DDR verzió pedig 27,50 dollárba kerül. A tömegtermelést júniusban kezdi meg az Elpida.
Kulcsszavak: Elpida Memory memória

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

A Palletways négy éve indította el magyarországi hálózatát

A Palletways Group négy évvel ezelőtt a biatorbágyi központtal működő magyar hálózat elindításával bővítette európai jelenlétét és erősítette tovább az exportlehetőségeket Magyarországra és Magyarországról.

2022. december 7. 11:26

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Összefogtak a félvezetőgyártásban érdekelt cégek a bolygónk védelmében

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. 

2022. december 6. 22:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55