CompLex CD EU Jogtár magyar nyelvű dokumentumokkal bővített változatban

forrás Prim Online, 2003. június 11. 22:00
[smallimage 1 left] A tízéves CompLex termékcsalád legújabb tagjaként bocsátotta útjára Magyarország első, az európai joggal foglalkozó jogi információs adatbázisát a KJK-Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft.
Az új kiadásban több mint ötezer európai jogi dokumentum válik elérhetővé egy CD-n magyar, angol, francia és német nyelven. A csatlakozásra való felkészülést segítendő a magyar jog integrációs vonatkozású dokumentumait is külön adatbázisokba gyűjtötte a kiadó.

A CD természetesen nem csak az integrációhoz köthető hatályos magyar joganyagot, hanem az Athénban aláírt csatlakozási szerződést és csatlakozási okmányt is tartalmazza kiegészítő mellékleteikkel együtt. A kiadvány a jelenlegi legteljesebb adatbázis, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy magyar nyelven is eligazodjon az európai jogban. A CompLex CD EU Jogtár támaszt nyújt az önkormányzatok, hivatalok és minden olyan cég vagy társaság számára, amelyek még nem fejezték be, illetve el sem kezdték a jogharmonizációt.

Idén megújult rendszerben, előfizetéses formában lehet hozzájutni a CompLex CD EU Jogtárhoz. Az éves előfizetési díjért nem csak egy adatbázist, hanem folyamatosan aktualizált, internetes hozzáférést (www.eujogtar.hu) és évi két korongot is biztosít a KJK-Kerszöv.

A cég elkészítette a CompLex CD EU Jogtár korlátozott felhasználást biztosító próbaverzióját is. Ebből bárki áttekintheti az adatbázisok szerkezetét, tartalmát és megismerheti a kiadó által kiépített hidat a magyar és az európai jog között.

Az anyag megbízható forrásokra épül, hiszen a CD-n megjelenített idegen nyelvű dokumentumokat az Európai Közösség Kiadóhivatala, a magyar nyelvű fordításokat pedig az Igazságügyi Minisztérium bocsátotta a KJK-Kerszöv és ügyfelei rendelkezésére.
Kulcsszavak: adatbázis EU KJK–KERSZÖV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38