Bíróság elé áll az Al-Dzsazíra website "elrablója"

Tóth Kristóf, 2003. június 14. 11:10
[smallimage 1 left]Egy 24 éves kaliforniai fiatalembernek a jövő héten bíróság előtt kell felelnie tetteiért, ugyanis a nyomozóhatóságok azzal vádolják, hogy idén márciusban "elrabolta" az arab CNN-nek is nevezett Al-Dzsazíra televízió internetes oldalait.
John William Racine, Norco-i (Kalifornia) webdizájner a rendőrség szerint azzal gyanúsítható, hogy tavasz elején lényegében eltulajdonította a katari hírtelevízió internetes oldalát, a www.aljazeera.net-et (itt). Mindez a weboldal látogatói számára konkrétan abban nyilvánult meg, hogy nem az Al-Dzsazíra-féle híreket található oldalakra jutottak, hanem egy olyan lapra, mely az amerikai katonákat dicsőítő írásokat és képeket tartalmazott.

A vád szerint Racine többek közt telefonhívások, elektronikus levelek, valamint hamisított dokumentumok segítségével vette át az irányítását annak a weboldal kiszolgálónak, mely többek közt az Al-Dzsazíra weboldalainak adminisztrálásával is foglalkozott. Racine a VeriSign érdekeltségi körébe tartozó Networks Solutions nevezetű cégénél állítólagosan úgy mutatkozott be, mint az Al-Dzsazíra televízió egyik internetes tartalmakért felelős munkatársa. Arif Alikhan, kaliforniai ügyész elmondása szerint emberünk számos törvénytelen eszközt vett igénybe annak érdekében, hogy magához kaparintsa a hírtelevízió website-jának irányítását. Amint Racine hozzájutott a megfelelő jogosultságokhoz, az Al-Dzsazíra virtuális látogatóit azon nyomban átirányította egy pártatlannak korántsem mondható, az Egyesült Államok külpolitikáját dicsérő oldalra. Alikhan elmondta, hogy a fiatalember ezenkívül arról is gondoskodott, hogy az Al-Dzsazírának küldött elektronikus leveleket az illetékesek ne, hanem csak ő kapja meg.

Az ügyészség arra fogja kérni a bíróságot, hogy háromesztendőnyi felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint ezerórányi közösségi munkára ítélje Racine-t, akinek ezenkívül várhatóan 1500 dolláros pénzbüntetésre is számítania kell, valamint valamilyen módon az Al-Dzsazírát is kárpótolni kell majd az általa okozott károkért. A katari hírtelevízió weboldalai az elmúlt időkben egyébként számtalan DoS (Denial of Service) támadásnak voltak kitéve, azonban a nyomozóhatóságok úgy vélekednek, hogy Racine-nek ezen bűncselekményekhez semmi köze nem volt.
Kulcsszavak: security hacker jog

A Samsung legújabb QLED 8K, Lifestyle TV és hangrendszer kínálata Magyarországra érkezik

A Samsung 2020-as TV- és hangrendszer portfóliója hazánkban is bemutatkozik. Olyan innovatív és stílusos készülékek kerülnek a magyar üzletek polcaira, mint a legújabb QLED 8K tévék, a különleges kialakítású The Serif vagy a tökéletes térhangzást biztosító Q Sorozatú hangprojektorok. A művészetek iránt érdeklődőket pedig újra várja a The Frame Művészet módja. 

2020. június 1. 16:24

Összefogva edukál a magyar keresőmarketing szakma

A 2019-ben megalakuló DIMSZ Keresőmarketing tagozata közös kommunikációs platformot indított a keresomarketing.hu webcímen. Az oldal és a szervezet célja egyaránt egy olyan hiteles szakmai bázis kialakítása, mely magas színvonalú edukatív tartalmak és megbízható szakmai információk forrása.

2020. június 1. 14:55

Új objektív a Panasonic-nál

A Panasonic bemutatta új, L-bajonettes, cserélhető, standard zoomtartományú LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) objektívjét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson. 

2020. június 1. 12:47

ChrisPC YTD Downloader MP3 Converter 3.50

A ChrisPC YTD Downloader MP3 Converter egy egyszerűen kezelhető, gyors YouTube videó letöltő és konvertáló program. Dekódolni csak MP3-ba tud, de azt viszont kiváló minőségben.

2020. június 1. 11:50

IceChat 9.49.03

Az IceChat egy ingyenes IRC kliens program, amely segítségével egyszerre, egy időben cseveghetnek a felhasználók egymással, akár több ezren is.

2020. június 1. 11:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás