A Pentagon az internet új generációjának bevezetését tervezi

Tóth Kristóf, 2003. június 15. 07:41
[smallimage 1 left] Az amerikai védelmi minisztérium pénteki közleménye szerint a csúcstechnológiájú harci eszközöket a közeljövőben már az internet egy új változata fogja összekötni.
Az amerikai katonai kommunikációs rendszereket, érzékelőket és harci eszközöket öt éven belül már az internet új változata fogja összekötni, amely a jelenlegi rendszernél hatékonyabban és mindenekelőtt megbízhatóbban fogja biztosítani az információk áramlását.

John Stenbit, a Pentagon informatikai vezetője úgy véli, a jelenlegi rendszer, amely évtizedekkel ezelőtt, a védelmi minisztérium támogatásával fejlődött ki, jelenleg már túlságosan korlátozott a csúcstechnológiájú hadieszközök kiszolgálására. Stenbit szerint a jelenlegi rendszer nem elég biztonságos, és ráadásul az adatcsomagok elvesztésére is hajlamos. A telefonszámhoz hasonló címzési rendszer pedig súlyos korlátokat vet fel.

A Pentagon az új rendszer bevezetését öt éven belül tervezi, közölte Stenbit, hozzátéve, hogy addigra az új mobiltelefonok, laptopok és egyéb eszközök többnyire már az új protokollt fogják alkalmazni. "Úgy vélem, hogy az új rendszer bevezetése kereskedelmileg 2008-ra tehető. Ha nem kezdjük el már most megvásárolni az új eszközöket, később kellemetlen helyzetbe kerülhetünk" - mondta Stenbit.

Az internet alapjául szolgáló IPv4 protokollt az amerikai védelmi misztérium már közel 30 éve használja. Az új változatot megtestesítő IPv6-ot (Internet Protocol version 6) egy független szabványügyi bizottság fejleszti.

Az új rendszer bevezetésének tervét Stenbit szerint minden október 1-jét követően vásárolt eszköz esetében figyelembe kell majd vennie a Pentagonnak.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

A Beatles legendás tetőkoncertjére emlékeznek Siófokon

Magyarországon egyedülálló módon idézik meg a The Beatles 1969-es koncertjét Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején augusztus 10-én.

2019. augusztus 9. 13:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás