Nagy méretű új Eizo és LG LCD monitorok

Tóth Kristóf, 2003. június 24. 09:32
Az elmúlt napokban New Yorkban megrendezett CeBIT America nem volt híján vadonatúj, nagy méretű LCD monitor újdonságoknak, hiszen többek közt például az Eizo Nanao és az LG Electronics is ezt a rangos rendezvényt használta fel arra, hogy bejelentse legújabb high-end kategóriás LCD kijelzőit.
Mindkét gyártó újdonságai a 3000 dollár körüli ársávban helyezkednek el, és várakozások szerint már a jövő hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.

Az Eizo Nanao által az amerikai CeBIT-en bemutatott 21 colos képátlójú ColorEdge CG21-et, illetve a 18 colos képátlójú ColorEdge CG18-ot a gyártó elsősorban azon professzionális grafikus felhasználóknak szánja, akik számára rendkívüli fontossággal bír az eddig leginkább csak a hagyományos katódsugárcsöves monitorok nyújtotta precíz színmegjelenítés. Ezzel szemben az LG Electronics által most bejelentett Flatron L2320A típusjelzésű, 23 colos képátlóval rendelkező LCD újdonság várhatóan nem annyira a dolgozószobák, mint inkább a nappalik dísze lesz, annál is inkább, mert az LG újdonsága mellé két nagyteljesítményű hangfal is jár.

Az Eizo Nanao munkatársai elmondták, hogy a 21 colos ColorEdge CG21 2899 dolláros, vagyis mintegy 650 ezer forintos, a 18 colos ColorEdge CG18 pedig 1859 dolláros, vagyis megközelítőleg 415 ezer forintos áron lesz kapható. A gyártó képviselői elismerték, hogy ezen árak némileg magasabbak a konkurencia árainál, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a ColorEdge technológia révén a cég új LCD monitorai most először képesek ugyanolyan színhűséget biztosítani, mint a katódsugárcsöves monitorok, ennek pedig természetesen megvan a maga ára. A professzionális felhasználók közül eddig sokan a nem megfelelő színminőség miatt nem vásároltak LCD monitorokat, mostantól azonban már nyugodtan megtehetik, ugyanis itt vannak az Eizo ColorEdge monitorai - nyilatkozta Kazuyuki Kajikawa, az Eizo szóvivője.

Az LG Electronics által bemutatott Flatron L2320A típusjelű multimédiás LCD monitor 3099 dollárba, vagyis mintegy 695 ezer forintba kerül. Ezen nem kevés pénzért a vásárlók egy 16:9-es képarányú, 1920 x 1200 pixeles felbontású high-end kategóriás LCD monitort kapnak. A gyártó egyébként ígéretet tett arra, hogy a most debütált 23 colos modell hamarosan 30, 40, illetve 50 colos társakat fog kapni.
Kulcsszavak: LCD monitor LG Eizo

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Döntőben a legjobb 8 csapat a Megoldások a holnapért kihíváson

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 17:09

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

TekWiFi 1.6.0.4

Az egyszerű felhasználói felülettel rendelkező praktikus segédprogram lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozást és annak gyors diagnosztizálását, valamint különféle részletek megjelenítését.

2024. április 23. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50