Nagy méretű új Eizo és LG LCD monitorok

Tóth Kristóf, 2003. június 24. 09:32
Az elmúlt napokban New Yorkban megrendezett CeBIT America nem volt híján vadonatúj, nagy méretű LCD monitor újdonságoknak, hiszen többek közt például az Eizo Nanao és az LG Electronics is ezt a rangos rendezvényt használta fel arra, hogy bejelentse legújabb high-end kategóriás LCD kijelzőit.
Mindkét gyártó újdonságai a 3000 dollár körüli ársávban helyezkednek el, és várakozások szerint már a jövő hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.

Az Eizo Nanao által az amerikai CeBIT-en bemutatott 21 colos képátlójú ColorEdge CG21-et, illetve a 18 colos képátlójú ColorEdge CG18-ot a gyártó elsősorban azon professzionális grafikus felhasználóknak szánja, akik számára rendkívüli fontossággal bír az eddig leginkább csak a hagyományos katódsugárcsöves monitorok nyújtotta precíz színmegjelenítés. Ezzel szemben az LG Electronics által most bejelentett Flatron L2320A típusjelzésű, 23 colos képátlóval rendelkező LCD újdonság várhatóan nem annyira a dolgozószobák, mint inkább a nappalik dísze lesz, annál is inkább, mert az LG újdonsága mellé két nagyteljesítményű hangfal is jár.

Az Eizo Nanao munkatársai elmondták, hogy a 21 colos ColorEdge CG21 2899 dolláros, vagyis mintegy 650 ezer forintos, a 18 colos ColorEdge CG18 pedig 1859 dolláros, vagyis megközelítőleg 415 ezer forintos áron lesz kapható. A gyártó képviselői elismerték, hogy ezen árak némileg magasabbak a konkurencia árainál, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a ColorEdge technológia révén a cég új LCD monitorai most először képesek ugyanolyan színhűséget biztosítani, mint a katódsugárcsöves monitorok, ennek pedig természetesen megvan a maga ára. A professzionális felhasználók közül eddig sokan a nem megfelelő színminőség miatt nem vásároltak LCD monitorokat, mostantól azonban már nyugodtan megtehetik, ugyanis itt vannak az Eizo ColorEdge monitorai - nyilatkozta Kazuyuki Kajikawa, az Eizo szóvivője.

Az LG Electronics által bemutatott Flatron L2320A típusjelű multimédiás LCD monitor 3099 dollárba, vagyis mintegy 695 ezer forintba kerül. Ezen nem kevés pénzért a vásárlók egy 16:9-es képarányú, 1920 x 1200 pixeles felbontású high-end kategóriás LCD monitort kapnak. A gyártó egyébként ígéretet tett arra, hogy a most debütált 23 colos modell hamarosan 30, 40, illetve 50 colos társakat fog kapni.
Kulcsszavak: LCD monitor LG Eizo

Okosplázák és jövőtudatos épületek

Közép-Kelet-Európában 2019 és 2020 között 4.4 millió négyzetméternyi új pláza átadása várható, amelyek okos megoldásokkal, modern designnal és növekvő méretű közösségi terek kialakításával válaszolnak a 21. századi kereskedelem kihívásaira. A CEE régió kiemelt plázáinak példáin nyomon követhetjük az elmúlt 2-3 év legfontosabb változásait: a tallini T1, a budapesti Etele Plaza és a belgrádi Big Fashion bevásárlóközpontok építészeti megoldásai és egyedi szolgáltatásai új fejezetet nyitnak a régió plázáinak történetében.

2019. október 16. 15:51

Ismét bírságolt a Médiatanács

Egy amerikai akciósorozat előzetesének túl enyhe korhatár-besorolása, valamint egy ifjúsági műsorban közzétett, szabálytalan játékbolt-szponzoráció miatt szabott ki bírságot az RTL Klub szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület eredménytelennek nyilvánította a Körmend 99,8 MHz-es rádiós frekvencia pályázatát, míg egy miskolci és egy encsi frekvencia eljárásaiban az alaki vizsgálatok után nyilvántartásba vette az egyedüliként jelentkező Magyar Katolikus Rádió Alapítványt. 

2019. október 16. 14:25

Ultra Adware Killer 7.6.6.0

Az Ultra Adware Killer egy adware és rosszindulatú program eltávolító Windows rendszerekhez. Eltávolítja a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a potenciálisan nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2019. október 16. 13:26

ChromeCacheView 1.90

A ChromeCacheView egy kis segédprogram, amely beolvassa a Google Chrome böngésző cache mappáját, és megjeleníti az összes benne található fájlt. Ezekről részletes információt közöl: URL, a tartalom típusa, a fájl mérete, utolsó hozzáférés ideje, lejárati időt, szerver neve, stb.

2019. október 16. 13:24

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás