Adaptive Enterprise: új HP-stratégia

forrás Prim Online, 2003. július 10. 22:59
[smallimage 1 left] A HP Adaptive Enterprise stratégiája azokat a vállalatokat és informatikai vezetőket veszi célba, akik szeretnének többet kihozni IT-környezetükből és partnerkapcsolataikból.

A Compaqkal végrehajtott fúzió első évfordulóján a vállalat új szolgáltatásokat, szoftvereket és megoldásokat, valamint új nagyvállalati referencia-architektúrát mutatott be.

"A két nagyvállalat integrálása során sokat megtudtunk arról, miként töltheti be az informatika az üzleti tevékenység motorjának szerepét" - mutatott rá Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója. "Ügyfeleink példáján is látjuk, hogy valamilyen szinten minden szervezet kezeli a változásokat. Ezért kézenfekvő volt, hogy szakmai tapasztalatainkat szolgáltatásainkkal, megoldásainkkal, technológiai hátterünkkel és fejlesztési ütemtervünkkel összegyúrva ezen a területen is megpróbáljunk segítséget nyújtani ügyfeleinknek."

A mai programindító rendezvényen Fiorina és a HP nagyvállalati csapatának tagjai - köztük Shane Robison, technológiai vezérigazgató-helyettes, Ann Livermore, a HP Services elnökhelyettese és Peter Blackmore, a HP nagyvállalati rendszerekért felelős elnökhelyettese - az alábbi újdonságokat mutatták be:

  • Három új Adaptive Enterprise szolgáltatást, köztük az ágazat első üzleti reagálókészséget mérő módszertanát, és két új megoldást a folyamatosan változó üzleti szükségleteket támogató hálózati és alkalmazás-infrastruktúra megtervezésére és bevezetésére;
  • A nagyvállalati menedzsmentszoftverek műszaki problémáinak proaktív elhárítására képes "öngyógyító" HP OpenView megoldásokat, valamint olyan új és továbbfejlesztett szoftvereket, amelyek háttértechnológiája az üzleti prioritásokat követő, automatikus, valós idejű erőforrás-kihasználás érdekében lehetővé teszi a szerverkörnyezetek virtualizálását;
  • A HP Darwin referencia-architektúráját, amely megteremti az üzleti folyamatokra összpontosító IT-infrastruktúra kialakításának alapjait. Olyan környezet kiépítését teszi lehetővé, amely - bizonyos tervezési alapelvek, ipari szabványos technológiák és a HP, illetve ágazati partnerei által alkalmazott bevált módszerek alapján - dinamikusan és automatikusan tud reagálni az üzleti tevékenység változásaira;
  • Tíz olyan Adaptive Enterprise megoldást, amely az IT-konszolidációtól a nagyvállalati integrációig számos területen - többek között a hardverek, a szoftverek, a szolgáltatások és a kapcsolódó partnerkapcsolatok terén - reagál a kritikus ügyféligényekre;
  • Az Adaptive Enterprise stratégiához kidolgozott ügyféltámogatási konstrukciót - ennek kapcsán pedig a HP Services történetének eddigi legnagyobb, 3 milliárd dollár értékű üzemeltetési szerződését, amelyet a szervezet nemrég írt alá a Procter & Gamble-lel. További szerződések: Alcatel; Sprint; CGI Group Ltd. a Kinnect Inc. nevében (a Lloyd´s of London által szponzorált kezdeményezés);
  • A HP Labs bemutatta a kaliforniai Palo Altóban és az angliai Bristolban működő Utility Data Center (UDC) rendszereit. Ezek a HP grid-technológiáit alkalmazó rendszerek támogatják a cég élvonalbeli kutatás-fejlesztési tevékenységét;
  • A továbbfejlesztett HP ProLiant blade-szervereket, amelyek teljesítménye több új benchmark szerint is felülmúlja az IBM-rendszerekét, valamint azokat az új ügyfeleket akik a HP blade-szerverei segítségével építenek ki adaptív infrastruktúrát, faragják le költségeiket és egyszerűsítik működésüket.

"Az üzleti reagálókészség fokozása stratégiai prioritásnak számít az informatikai vezetők szemében" - hangsúlyozta Livermore. "Ügyfeleink versenyelőnyük növelése érdekében olyan IT-környezetre vágynak, amely dinamikusan alkalmazkodik az állandóan változó üzleti szükségletekhez. A ma bemutatott szolgáltatások innovatív, ugyanakkor pragmatikus módszert biztosítanak számukra az üzleti folyamatok, az alkalmazások és az azokat támogató IT-infrastruktúra megtervezéséhez, bevezetéséhez és működtetéséhez."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás