A hackerek szexoldalakat működtetnek a felhasználók PC-in

Tóth Kristóf, 2003. július 12. 10:02
[smallimage 1 left] Több mint ezer gyanútlan internetező számítógépét használják a hackerek világszerte szexoldalak működtetésére, állítják egyes számítógépes biztonsági szakértők.
A feltört számítógépek, amelyekre általában nagysebességű internethozzáférésük miatt esik a hackerek választása, olyan szoftvert tartalmaznak, amely lehetővé teszi az - általában pornográf tartalmú - weboldalak működtetését a rendszerről a felhasználó tudta nélkül.

Amennyiben a számítógép felhasználója nem rendelkezik komoly számítástechnikai ismeretekkel, a weboldal működése szinte bizonyosan észrevétlen marad számára. Maga a weboldalt működtető szoftver észrevétlenül végzi feladatát, és nem akadályozza a számítógép rendeltetésszerű használatát.

A szexoldalt működtető hackerek mindig több - mit sem sejtő - felhasználó számítógépét használják a rendszer működtetésére, amelyből minden egyes gép felváltva, néhány percig működik a weboldal aktív kiszolgálójaként. A feltört gépeket emellett gyakran spam e-mailek küldésére is felhasználják a hackerek.

"Ebben az esetben egyes felhasználók úgy vesznek részt a pornóüzletben, hogy nem is tudnak róla" - mondta Richard M. Smith, egy független számítógépes szakértő, aki a közelmúltban felfedezte a jelenséget. Smith szerint a feltört számítógépekről küldött kéretlen reklám e-mailek (spam-ek) alapján leginkább orosz hackerekre lehet gyanakodni.

A megoldással a hackerek nem csak titokban tudják tartani személyazonosságukat, de még az ilyen jellegű weboldalakat általában üldöző szolgáltatók elől is könnyen el tudnak bújni.

Mivel az előtérbe helyezett számítógépek elrejtik a szerverként használt PC-ket, a szolgáltatók nem tudják azonosítani azt a számítógépet, amelyet le kellene állítaniuk, mondta Smith. Ezt a rendszert rendkívül leleményes és intelligens hackerek fejlesztették ki, tette hozzá a szakértő.

Egyes elemzők szerint a jelenség elsősorban nem azért kelthet aggodalmat, ami jelenleg folyik rajta, hanem amire a jövőben fel lehet majd használni az efféle megoldásokat. A rendszer könnyűszerrel felhasználható ugyanis nagymennyiségű spamek, illetve vírusok terjesztésére, online csalásokhoz, titkos adatok megszerzéséhez, gyermekpornó hálózatok működtetéséhez, és internetes támadások végrehajtásához.
Kulcsszavak: spam szex hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A spam és adathalász támadások fő témái 2017-ben a foci vb és a Bitcoin volt

A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők figyelemmel kísérték a világ eseményeit. Olyan népszerű témák, mint a 2018-as labdarugó világbajnokság és a Bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt 12 hónapban. 

2018. február 21. 08:30

Év eleji trójai áradat

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2018. januárjában a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

2018. február 20. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48
cloudappsportal.com