Miniatűr külső CD/DVD meghajtók az Apricorntól

Tóth Kristóf, 2003. július 12. 10:18
[smallimage 1 left] Az Apricorn bejelentette a világ mindeddig legkisebb méretekkel rendelkező külső CD-író/DVD-olvasó meghajtóját: az EZ Writer Combo nevezetű meghajtó a mérlegen alig 340 grammot nyom, miközben 14 centiméter hosszú, 14 centiméter széles és 1,9 centiméter magas.
A 220 dolláros, vagyis mintegy 51 ezer forintos ajánlott végfelhasználói árú újdonság minden további nélkül megbirkózik a CD-k és DVD-k olvasásával, ezenkívül pedig segítségével az egyszer írható CD-R, illetve az újraírható CD-RW lemezek megírása is gyerekjáték.

A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy néhány héten belül esedékes a következő Apricorn külső meghajtó újdonság bemutatkozása. Az EZ Writer DVD típusjelzésű eszköz ugyanakkora méretekkel és tömeggel rendelkezik, mint a most debütált EZ Writer Combo, azonban nemcsak a CD-k, hanem a DVD-k írására is képes lesz. Az egyszer írható DVD-R, illetve a többször írható DVD-RW lemezeket égetni képes EZ Writer DVD ajánlott kiskereskedelmi ára 430 dollár, vagyis mintegy 99 ezer forint lesz. A szerkezet a DVD+R, illetve a DVD+RW formátumú lemezek írására nem lesz alkalmas, no de ne legyünk telhetetlenek.

Szakértők szerint az Apricornéhoz hasonló miniatűr optikai meghajtók nagy népszerűségnek örvendenek a piacon. Ezeket a termékeket elsősorban azon hordozható számítógép tulajdonosok vásárolják, akik notebookja nem rendelkezik integrált CD/DVD meghajtóval, vagy rendelkezik, de elavult, vagyis túl lassú működésű. A külső optikai meghajtók ezenkívül az asztali számítógépek esetében is jó szolgálatot tudnak teljesíteni a különböző adathordozási feladatok végrehajtásakor.

Az EZ Writer Combo, illetve az EZ Writer DVD üzembehelyezése rendkívül egyszerű, az USB 1.1, illetve USB 2.0 interfész segítségével akár a számítógép ki-, majd bekapcsolása nélkül is használatba lehet venni őket. Esetükben Windows 2000, illetve Windows XP operációs rendszerek alatt semmilyen meghajtó szoftvert sem kell telepíteni a gépre, de Windows 98, illetve Windows ME alatt sem sokkal rosszabb a helyzet. Az Apricorn egyébként Ahead Nero Express, illetve Cyberlink Power DVD XP szoftvereket csomagol az új meghajtók mellé.
Kulcsszavak: DVD DVD+R DVD+RW

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09