850 milliós fejlesztés a Dunántúli Regionális Vízműnél

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 14. 09:00
A Hewlett-Packard Magyarország (HP) fővállalkozásában a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Rt. mintegy 850 millió forint beruházással korszerűsítette informatikai rendszerét - közölte a HP pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint a projekt során 650 számítógépes munkahelyet kapcsoltak egy majdnem az egész Dunántúlt lefedő informatikai hálózatba, s a felhasználók közül mintegy 300-an az SAP vállalatirányítási rendszerét is alkalmazzák.

A HP egyik jogelődje, a Compaq közbeszerzési pályázaton nyerte el a projekt kivitelezését.

A DRV öt megyében 370 településen mintegy 200 önálló vízművet üzemeltet. A siófoki központ mellett 7 üzemigazgatóságból és 31 üzemvezetőségből áll. A társaság már 15 évvel ezelőtt is használt számítógépeket, de egészen a legutóbbi időkig szigetszerű üzemmódban, azaz egymással elkülönülten működtek a különböző rendszerek.

A fejlesztés során első ütemben a pénzügyi-számviteli, az anyaggazdálkodási és az eszközgazdálkodási, a második ütemben a kontrolling, majd az ügyfélszolgálati kapcsolatot támogató közmű, míg legvégül az üzemfenntartási tevékenységet támogató modult vezették be.

A fejlesztést követően a társaságnál az SAP kifejezetten a közművállalatok számára ajánlott moduljával készülnek a számlák, s ez a szoftverháttér segíti az ügyfélszolgálati munkát is: a rendszer több mint negyedmillió fogyasztó adatait kezelni.
Kulcsszavak: SAP kontrolling Compaq HP-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás