850 milliós fejlesztés a Dunántúli Regionális Vízműnél

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 14. 09:00
A Hewlett-Packard Magyarország (HP) fővállalkozásában a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Rt. mintegy 850 millió forint beruházással korszerűsítette informatikai rendszerét - közölte a HP pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint a projekt során 650 számítógépes munkahelyet kapcsoltak egy majdnem az egész Dunántúlt lefedő informatikai hálózatba, s a felhasználók közül mintegy 300-an az SAP vállalatirányítási rendszerét is alkalmazzák.

A HP egyik jogelődje, a Compaq közbeszerzési pályázaton nyerte el a projekt kivitelezését.

A DRV öt megyében 370 településen mintegy 200 önálló vízművet üzemeltet. A siófoki központ mellett 7 üzemigazgatóságból és 31 üzemvezetőségből áll. A társaság már 15 évvel ezelőtt is használt számítógépeket, de egészen a legutóbbi időkig szigetszerű üzemmódban, azaz egymással elkülönülten működtek a különböző rendszerek.

A fejlesztés során első ütemben a pénzügyi-számviteli, az anyaggazdálkodási és az eszközgazdálkodási, a második ütemben a kontrolling, majd az ügyfélszolgálati kapcsolatot támogató közmű, míg legvégül az üzemfenntartási tevékenységet támogató modult vezették be.

A fejlesztést követően a társaságnál az SAP kifejezetten a közművállalatok számára ajánlott moduljával készülnek a számlák, s ez a szoftverháttér segíti az ügyfélszolgálati munkát is: a rendszer több mint negyedmillió fogyasztó adatait kezelni.
Kulcsszavak: SAP kontrolling Compaq HP-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09