240 millió dollárt fektet az Infineon kínai közösvállalkozásába

Tóth Kristóf, 2003. július 28. 21:50
Európa második legnagyobb chipgyártója a dinamikusan növekedő kínai memóriapiacból szeretne nagyobb részesedéshez jutni azzal a közös vállalkozással, amelybe a társaság az elkövetkező 5 év folyamán 240 millió dollárt kíván fektetni.
Az Infineon hétfői bejelentése szerint a társaság egy olyan közös vállalkozást kíván létrehozni Kínában, amely memóriachipek tesztelését és összeszerelését fogja végezni az országban. A helyszín egyáltalán nem véltetlen, hiszen Kína az utóbbi időben a világ egyik legnagyobb IT piacává vált, és jelenleg is rendkívül lendületes fejlődést, növekedést mutat.

A müncheni székhelyű társaság jelenleg a szerződéses chipgyártó Semiconductor Manufacturing International Corporation-nel (SMIC) áll szerződésben a kínai piacon, amelynek keretében az utóbbi társaság memóriachipeket gyárt az Infineon számára Shanghai-ban.

Az Infineon célja, hogy a kínai DRAM memóriapiac mintegy 40 százalékát megszerezze a közeljövőben, derült ki a társaság közleményéből.

Az új közös vállalkozás lehetővé fogja tenni az Infineon számára a memóriachip-magok kínai tokozását, és tesztelését, amely jelentősen növeli a társaság tevékenységének hatékonyságát az ázsiai régióban. A Suzhou-ban (Jiangsu tartomány, Kína) épülő gyár és tesztüzem az Infineon, valamint a China-Singapore Suzhou Industrial Park Venture (CVSC) közös vállalkozása lesz.

A két társaság az elkövetkező tíz évben mintegy 1 milliárd dollárt kíván fektetni a vállalkozásba. A gyár építése októberben kezdődik, a tömegtermelés megkezdése pedig 2005 elejére várható. Az új üzem mintegy ezer munkahelyet teremt.

Kulcsszavak: Infineon DRAM Kína +céginfo

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Új típusú uniós digitális jelentés

Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küzd számos olyan területen – a társadalom digitális készségei, vállalkozások és főként a kisvállalkozások digitális felkészültsége kérdésében –, amelyek elengedhetetlenek egy versenyképes gazdaság működéséhez. 

2023. szeptember 29. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59