Infineon - 2004-től ismét fizet osztalékot

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 4. 09:30
A német chipgyártó Infineon Technologies reményei szerint 2000 óta először ismét osztalékot fizethet majd.
A vállalat vezérigazgatója, Ulrich Schumacher a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak elmondta: a szeptemberben záródó pénzügyi évben még nem lehet számítani osztalékra, de ez változhat a 2004-es pénzügyi évben. A vállalatnál tart az osztalékpolitika felülvizsgálata – mondta az illetékes, aki rámutatott arra, hogy a szektorban kedvező változások tapasztalhatóak.

A második legnagyobb európai félvezetőgyártó, amely egykor a Siemens leányvállalata volt, vártnál kisebb harmadik negyedévi veszteséggel zárt. A cég a folyó pénzügyi utolsó negyedévre már nyereségre számít a kereslet élénkülése és a költségek csökkenése hatására. Amennyiben minden a várakozásoknak megfelelően alakul, úgy az Infineon először zár nyereséggel negyedévet két és fél év óta. Schumacher megalapozottnak tartotta azokat az egyes szakértői véleményeket, hogy a cég 2004. évi működési nyeresége (EBIT) 337 millió euró lesz.

A Reuters által megkérdezett elemzők az Infineon jövő pénzügyi évi működési eredményét mintegy 475 millió euróra teszik az idei, szeptemberben záródó év 336,6 millió euró veszteség után. Az Infineon árfolyama az idei év eddig eltelt időszakában 66 százalékkal emelkedett, pénteken 11,50 eurón, közel éves csúcson zárt.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Hosszú akkumulátor üzemidővel és szemkímélő kijelzővel jön a HONOR X6a

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 10:25

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

Royal RSS Reader 1.69

Telepítést nem igénylő, gyorsan használható RSS olvasó alkalmazás. Jellemzők: új hírcsatornák egyszerű felvétele a listába, keresési műveletek időzítése, betűméret változtatás, aktuális hírcsatorna mentése HTML formátumba stb.

2023. október 1. 12:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38