Új generációs Microsoft egerek

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 12. 23:30
[smallimage 1 left]A Microsoft továbbfejleszti számítógépes egerének görgető kerekét: új generációs, úgynevezett Tilt Wheel technológiával vértezi fel a horizontális szkrollozást, a vertikális görgetésen pedig számos finomítást hajt végre. A legújabb Microsoft egereken helyet kapó dönthető kerék révén a felhasználók minden korábbinál könnyebben navigálhatnak majd balra-jobbra, illetve fel-le, természetesen anélkül, hogy az egérrel a képernyőn megjelenő görgetősávokra kellene klikkelniük. A redmondi székhelyű cég állítása szerint az új egerekkel jelentősen könnyebbé válik a számítógépek kezelése.
A Microsoft szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a cég szeptember elején három vadonatúj számítógépes egérről rántja majd le a leplet, mely újdonságok mindegyike a már említett Tilt Wheel technológiára fog épülni. A három új rágcsáló közül egy vezetékes, kettő pedig vezeték nélküli lesz. A szóvivő elmondta, hogy a vezeték nélküli modellek 27 MHz-es frekvencián fognak üzemelni, valamint utalásokat tett arra, hogy az új egerek görgetőjének lenyomásával minden korábbinál könnyebbé fog válni a megnyitott ablakok, illetve elindított szoftverek közötti váltás.

Tudni lehet, hogy mindhárom új egér világszerte megvásárolható lesz, azt azonban egyelőre homály fedi, hogy pontosan milyen áron. Feltételezések szerint az új Microsoft egerek a jelenleg forgalomban lévő modellekéhez hasonló árcédulával rendelkeznek majd. A Microsoft jelenlegi egér termékskálájának belépőszintű modellje 34,95 dollárba kerül, míg a 27 MHz-es frekvenciájú vezeték nélküli Microsoft egérért 44,95 dollárt kell fizetni. A gyártó Bluetooth kompatibilis egere ennél jelentősen többe, egész pontosan 84,95 dollárba kerül.

A Microsoft az NPD Techworld piackutató cég legfrissebb adataira hivatkozva egyébként azt állítja, hogy az Egyesült Államokban minden tíz eladott számítógépes egér közül nyolc rendelkezik görgető kerékkel, vagyis a felhasználók egyértelműen szimpatizálnak ezen egerekkel. Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft számára ebben a piaci szegmensben legnagyobb konkurenciát jelentő Logitech a közeljövőben ugyancsak három vadonatúj egérrel fog előrukkolni.
Kulcsszavak: Microsoft periféria egér

Magyar fejlesztésű szoftver mentheti meg a szabadulószobákat

A szabadulószoba egy olyan világhírű hungarikum, mely mára minden országban elterjedt. A jelenlegi járványhelyzetben azonban a túlélésért küzdenek a kijutós játékok.

2020. április 5. 15:59

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Hogyan védekezzünk adatvédelmi visszaélések ellen otthoni munkavégzés idején?

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

2020. április 5. 12:35

BackUp Maker Standard Edition 7.500

Személyes használatra ingyenes program, mellyel biztonsági másolat készíthető dokumentumainkról, képeinkről, zenéinkről, videóinkról és egyéb más dolgainkról, amelyek fontosak számunkra. A hagyományos, másik merevlemezre, külső meghajtóra mentés mellett egyszerűen készít biztonsági másolatot USB memóriakulcsokra, memóriakártyákra, CD-re vagy DVD-re, hálózati meghajtókra, sőt FTP és SFTP szerverekre is.

2020. április 5. 12:25

CSVed 2.5.4

Az ingyenesen használható CSVed egy teljes funkcionalitású CSV fájlszerkesztő alkalmazás, amely számos lehetőséget kínál a CSV fájlok tetszés szerinti manipulálásához, exportálásához.

2020. április 5. 12:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás