Portál kézműveseknek

forrás Prim Online, 2003. augusztus 13. 20:13
A Népművészeti Egyesületek Szövetsége a Széchenyi-terv keretében elnyert pályázat alapján, a Gazdasági Minisztérium támogatásával kezdett hozzá a MesterPorta.hu internetes portál létrehozásához. A fejlesztést a C.Enter Információ-Technológiai Kft. végezte.
A Magyar Kézműves Portál, a MesterPorta.hu olyan lehetőséget teremthet a magyarországi mestereknek, amely termékeik versenyképességét növelheti, hozzájárulhat ahhoz, hogy a kézműves műhelyek megerősödjenek, új munkahelyeket teremtsenek és a népművészeti kereskedelemből mindjobban kiszoruljanak a hamisítványok.

A magyar (hamarosan angol és német) nyelven működő portál olyan fórumot biztosít a magyarországi kézművesek és természetesen az érdeklődők számára, amelyen naprakész információkat találhatnak rendezvényekről, kiállításokról, kiadványokról, belföldi és külföldi vásárokról, pályázatokról, zsűrizésekről, szakmai táborokról, a szervezeti életről, mesterekről, műhelyekről, jogszabályokról, rendeletekről, támogatásokról, stb.

A portálon elérhető mesterek legjobb munkáit folyamatosan frissülő virtuális kiállítás keretében mutatja be. Egyes tárgyakról illetve műhelyekről szakemberek rövid tanulmányokat írnak, segítve ezzel a böngészőket abban, hogy különbséget tudjanak tenni az érték és a hamisítvány között.

A Magyarországon rendezett népművészeti kiállításokról olyan összeállítást igyekszik adni a portál, hogy a böngészők is megfelelő módon tájékozódhassanak. A korábbi kiállítások anyagai az archívumból előhívhatók.

A portál a mesterek számára börzét működtet, ahol a feleslegessé vált szerszámok, anyagok gazdára találhatnak, komoly segítséget nyújtva ezzel a pályakezdőknek.

A portálon a műhelyalapítás gondolatával foglalkozók hasznos tanácsokat kaphatnak az „öregektől", a gyakori kérdésekre rendszeresen működő rovatokban igyekszik a portál választ adni.

A portál folyamatosan szemlézi a népi kézművességgel kapcsolatos kiadványokat, újságcikkeket, valamint bázisa lehet a kézművességgel kapcsolatos linkeknek. A cél az, hogy a kézművesek, egyesületek és a civil böngészők a legtöbb és legfrissebb információt érjék el, a lehető leggyorsabban.

Remélhetőleg a MesterPorta.hu a minden évben megrendezett Mesterségek Ünnepéhez hasonlóan hozzájárul ahhoz, hogy mind többen ismerjék és használják a magyar kézműves mesterek termékeit.
Kulcsszavak: portál onlineszolg website

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

Royal RSS Reader 1.69

Telepítést nem igénylő, gyorsan használható RSS olvasó alkalmazás. Jellemzők: új hírcsatornák egyszerű felvétele a listába, keresési műveletek időzítése, betűméret változtatás, aktuális hírcsatorna mentése HTML formátumba stb.

2023. október 1. 12:32

StarCodec Lite 20230926

A StarCodec különböző kategóriák szerint csoportosított kodekcsomag videó és audió kodekekkel, szűrőkkel és egyéb hasznos funkciókkal (XviD, DivX, LAV Filters, ffdshow, x264, WebM, MPEG-1/2, MP3, MP4, MKV, H.264, AVC, OGG, AAC, madVR, MediaInfo, DivFix ++ stb.).

2023. október 1. 12:30

A QNAP bemutatja az új kétportos QXG-10G2T 10 GbE hálózati bővítőkártyát

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a QXG-10G2T 10 GbE hálózati bővítőkártyát.

2023. október 1. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38