Az Albacomp Rt. támogatja a Digitális Település Programot

forrás Prim Online, 2003. augusztus 18. 21:41
Az Albacomp Rt. kiemelten fontos kérdésnek tekinti, hogy az európai uniós csatlakozás és a tudásalapú társadalom kiépítése idején az önkormányzatok számára is nélkülözhetetlenné válik, hogy az informatikában és az internet használatában is lépést tartsanak a fejlődéssel.
Az Intelligens Társadalom Szakmai Tudományos Társaság (iTársadalom Egyesület) által koordinált Digitális Település Program és Intelligens Település Verseny ünnepélyes kihirdetésére Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Pál Tibor politikai államtitkár (BM) jelenlétével a mai napon sajtótájékoztató keretében került sor.

A Digitális Település Program célja, hogy az önkormányzati szektorban jelentősen növekedjenek az e-közigazgatási, e-szakigazgatási ismeretek a szemléletformáló oktatás és tájékoztatás hatására. Az Albacomp Rt. mint támogató a program keretében bemutatja a kistérségi önkormányzatok számára kifejlesztett integrált informatikai megoldásait, amelyek egyik legnagyobb előnye, hogy a nagyvárosi önkormányzatok mellett a kisebb települések esetében is hatékony és olcsó önkormányzati ügyintézést biztosít, hiszen az egyes kistérségekbe tartozó önkormányzatok segítségével közösen alakíthatják ki a működésükhöz és szolgáltatásaikhoz szükséges integrált informatikai rendszert.

A program három részből áll, az IKON (Interaktív önKormányzat Online) projekt keretében az elkövetkező 10 hónapban kéthetente minden önkormányzatnak eljuttatnak egy oktatási anyagot, amelyben az információs társadalom és elektronikus kormányzás megvalósításával kapcsolatos információkkal látják el őket. Emellett a program keretében sor kerül egy roadshow jellegű prezentáció sorozatra is, amely Magyarország kistérségi központjait célozza meg. Az előadásokon, amelyek az elektronikusan szolgáltató önkormányzattá válás előnyei kerülnek bemutatásra, az adott kistérségben működő önkormányzatok vezetői vesznek részt. Az Albacomp Rt. ennek keretében bemutatja az önkormányzatok számára kifejlesztett szolgáltatásait, amelyek lehetőséget nyújtanak a közigazgatási reform kistérségi és regionális szerveződéseinek minél szélesebb körű kihasználásra. Végül a program keretében kialakításra kerül három mintatérség, amelyeken keresztül bemutatható, hogy az önkormányzatok milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

Az Albacomp Rt. arra vállalkozott, hogy integrált informatikai megoldásszállítóként támogassa az önkormányzatokat a helyi digitális társadalom kiépítésében, ezen belül abban, hogy egy korszerű informatikai hálózat kiépítésével és működtetésével az önkormányzatok a polgárok megelégedésére működjenek. Mindezen célok megvalósítására az Albacomp Rt. olyan ügyviteli és munkafolyamat-vezérlő alkalmazásokat kínál, amelyek lehetőséget nyújtanak az ügyviteli folyamatok korszerűsítésére és automatizálására a hatályos jogszabályok figyelembevételével. Az Albacomp Rt. által szállított informatikai megoldás lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfelek az észrevételeiket és véleményüket gyorsan és egyszerűen eljuttathassák az illetékes közigazgatási intézményekhez, amelyek szintén gyorsan és szakszerűen adhatnak választ a felmerülő problémákra. Az Albacomp Rt. tehát olyan integrált alkalmazásokat fejleszt, amelyek az önkormányzati munkavégzést folyamatszemléletűvé és ügyfélközpontúvá alakítják, s amelyek lehetővé teszik az ügyek távoli intézését is.

Emellett az Albacomp Rt. cégcsoport az önkormányzatok és a helyi állampolgárok kapcsolatát kívánja erősíteni az általa fejlesztett és forgalmazott, a roadshow keretében bemutatásra kerülő e-InfoPont nyilvános internetes terminál segítségével, amely a közterületeken, illetve nyilvános helyeken kihelyezve szabad hozzáférést biztosít az önkormányzatok interneten keresztül, közvetlenül elérhető ügyfélszolgálati alkalmazásaihoz, valamint helyi turisztikai és egyéb közhasznú információkhoz.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55