EHT: aggódó Matáv

forrás Prim Online, 2003. szeptember 3. 10:13
Az elektronikus hírközlési törvény (EHT) tervezetének a fő szándéka a Matáv korlátozása, a vállalatnál keletkező jövedelem mások közötti elosztása – olvasható a Matáv Csoport lapjának, a Telmondónak a legújabb számában.
Bölcskei Imre, a szabályozói ügyek igazgatóhelyettese és Németh Mónika, a hatósági kapcsolatok osztályvezetője szerint a formálódó törvénytervezet nagyban túlteljesíti az uniós elvárásokat. A szakértők úgy vélik, különleges helyzet alakulhat ki, ha egy, akár másfél éves átmeneti időszakban a Matávot mint jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatót a mostani és a majdani törvényből eredő valamennyi kötelezettség egyszerre terheli, ami súlyos versenyhátrányba hozhatja a vállalatot. Bölcskei és Németh szerint puszta jogszabály nem tud versenyt létrehozni, továbbá a törvénytervezet jelenlegi formájában, kiváltképp Matáv-korlátozó volta miatt, önmagában aligha fogja felkelteni a befektetők érdeklődését a hazai távközlési piac iránt.

A Telmondó megemlíti, hogy a Matáv két ízben is megfogalmazta észrevételeit az EHT tervezetéről és több száz javaslatot juttatott el a jogszabály-előkészítést végző IHM-be. Ezekből egyelőre két tucat kisebb jelentőségűt vett a tárca figyelembe.
Kulcsszavak: Matáv IHM EHT távközlés jog

A jelen kényelmével a tudatosabb jövőt kívánja építeni a Samsung

Új fejezetet nyit a Samsung a háztartási eszközök világában a Bespoke termékcsalád legújabb frissítéseivel, amelyeket a harmadik alkalommal megrendezett Bespoke Life 2023 eseményén mutatott be. A vállalat ismertette azt a már nem túl távoli jövőképet, amelyben a fenntarthatóság, az összekapcsolhatóság és a formatervezés újraírja a mindennapokat.

2023. június 10. 15:50

Barátságban élni a mobileszközök online világával, avagy Mobil a családom?

Mobil a családom? címmel országos kampányt indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A programban az NMHH egyszerű tanácsokkal segíti a családokat a mobileszközök online világa és a családi élet közötti egyensúly megteremtésében.

2023. június 10. 14:09

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Új Samsung termékek debütáltak a Bespoke Life 2023 eseményen

Új fejezetet nyit a Samsung a háztartási eszközök világában a Bespoke termékcsalád legújabb frissítéseivel, amelyeket a harmadik alkalommal megrendezett Bespoke Life 2023 eseményén mutatott be. A vállalat ismertette azt a már nem túl távoli jövőképet, amelyben a fenntarthatóság, az összekapcsolhatóság és a formatervezés újraírja a mindennapokat.

2023. június 10. 12:07

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39