Információs műveltség - nemzetközi konferencia

forrás Prim Online, 2003. szeptember 4. 20:35
Október 16-17. között kétnapos nemzetközi konferenciának ad helyet az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum - adta hírül a Sulinet. A rendezvény egyik célja annak bemutatása, hogy a tudásalapú társadalom igényei által létrehívott új műveltségi területek és tanítási, tanulási módszerek hogyan épültek be az oktatásba.
A Tudásalapú társadalom - információs műveltség című konferencia szervezői a rendezvény alkalmával nemzetközileg elismert szakemberek segítségével igyekeznek bemutatni az információs és kommunikációs technológia (ICT=IKT) jelenlegi helyzetét, különös tekintettel a közoktatás szabályozására, tantervfejlesztésre és stratégiai tervekre.

A kétnapos konferencia során a téma iránt érdeklődő pedagógusoknak alkalmuk nyílik összevetni a megismert külföldi hosszú távú oktatási programokat, kidolgozott követelményrendszereket és a hazai terveket, kezdeményezéseket hasznosításuk érdekében. A szervezők további célja, hogy "felsorakoztassák" a különböző iskolai könyvtárosokat, ill. a könyvtáros-tanárokat képző intézmények programját és azt, hogyan jelenik meg a képzésben az oktatás tartalmaként az információs műveltség, ezzel pedig támpontokat adjanak az új ismeretek eredményes átadása, készségszintű elsajátíttatása érdekében.

Jelentkezési határidő: 2003. szeptember 24. A konferenciáról, a jelentkezésről további információkat olvashatnak az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum honlapján (http://www.opkm.hu/).

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még nagyobb szabadságot biztosít a Sencor új robotporszívója

Új szintre emeli a robotporszívók által nyújtott kényelmet a Sencor újdonsága. Kétség nem fér hozzá, hogy bár ezek a készülékek teljesen autonóm módon képesek gondoskodni a porszívózásról, a tartályuk kiürítésére eddig nem voltak képesek. Mindez teljesen megváltoztathatja a robotporszívókról alkotott elképzeléseinket. 

2023. október 2. 19:55

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

2023. október 2. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38