Enyhe IT-fellendülés 2004-re

Kiss Ádám Zoltán, 2003. szeptember 16. 08:50

[smallimage 1 left]Az idei év lanyha IT költekezésében már nem várható jelentős változás a
Goldman Sachs felmérése szerint, ám 2004-re javul a forgalom. A
legfontosabb 1000 vállalat körében 100 informatikai igazgatót kérdeztek
meg a jelenlegi és a várható helyzetről.
Az év végéig tartó időszakról vegyes képet mutatott az IT vezetők véleménye, a várakozások a változatlantól a kismértékű javulásig íveltek. A korábbi felmérések tükrében azonban már nem lehet komolyabb visszaeséstől tartani, hiszen a hónapokkal ezelőtti legborúlátóbb jóslatok is csupán 1 százalékos éves szintű csökkenéssel számoltak 2003-ra. Jövőre a megkérdezettek 2,3 százalékos növekedést valószínűsítenek. A felmérés egyik érdekessége a 2004-re vonatkozó kérdések re adott válaszok nagy szórása. Igen tág határon belül jósolták meg a növekedési ütemet, a szinte jelzésértékű javulástól az áttörésszerű kétszámjegyű fellendülésig. Ettől függetlenül a jövőre nézve senki nem vár visszaesést, ami három drámai év tendenciájának végét jelentené.
Kulcsszavak: trend

Digitalizáció felsőfokon: itt a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Magyar nyelven és magyar törvényi megfeleléssel április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely egyedülálló módon, tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosítja egy integrált ügyviteli rendszer legmodernebb funkcionalitását a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

2020. április 2. 19:28

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

2020. április 2. 17:53

Tapsvideó és kedvezmény az egészségügyben dolgozóknak

Az elmúlt hetekben a feje tetejére állt a világ. Aki teheti, most magára zárja az ajtót, és otthonról követi az eseményeket, ezzel is lassítva a járvány terjedését. Akadnak azonban, akik nem maradhatnak távol, például az egészségügyi dolgozók, akik ebben a pillanatban is a frontvonalban küzdenek a járvány visszaszorításáért. Miattuk szól a taps minden este 8-kor a fővárosban és vidéken, lakótelepeken és kertvárosi övezetekben egyaránt. 

2020. április 2. 16:34

Az automatizált csomagolás hasznos a KKV-k számára

Ha valamikor, akkor most jött el az ideje annak, hogy hátralépjünk egyet, áttekintsük folyamatainkat, és olyan megoldásokat léptessünk életbe, amelyek a termelés rövid és hosszú távú előnyeit tartják szem előtt. Ilyen időkben a gördülékeny gyártási folyamat kulcsfontosságú a versenyképesség megőrzéséhez. A robotok biztonságos alternatívát kínálnak az emberi munkaerőre, illetve meg is oszthatják a napi feladatokat az emberi munkavállalókkal az ismétlődő feladatok, vagy a veszélyes munkák esetén.

2020. április 2. 15:17

Életműdíjat kapott dr. Zsakó László, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnöke

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a fiatal tehetségek felkarolásában sok éven át végzett önzetlen és igen eredményes tevékenységének elismeréseként a Tehetségek Szolgálatáért Életműdíj-ban részesítette dr. Zsakó Lászlót, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnökét.

2020. április 2. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás