Az Intel nem hanyagolja el a fejlődő országokat

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 19. 13:00

Az Intel mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy olyan olcsóbb processzorokat és alaplapi chipkészleteket dobjon piacra, melyek minden korábbinál jobban megfelelnek az indiai, kelet-európai illetve egyéb, fejlődésben lévő országok igényeinek.
Paul Otellini, a világ legnagyobb chipgyártó cégének elnöke a napokban zajló Intel Developer Forum keretein belül tartott előadásában elmondta, hogy az Intel rendkívül fontosnak tartja, hogy a fejlett országok mellett a szegényebb régiókat is az adott elvárásoknak megfelelő termékekkel lássa el. Otellini szerint a jövőben olcsóbb alkatrészekből akár olyan teljes értékű személyi számítógépek is összeállíthatók lesznek, melyek kevesebb mint 200 dollárba (45 ezer forint) kerülnek.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a technológiai vállalatok számára nem kis terjeszkedési lehetőséget jelentenek azon fejlődő országok, ahol a PC-k egyelőre még sokkal kevesebb háztartásban vannak jelen, mint a gazdagabb országokban. Egyes észak-amerikai és európai cégek már korábban felismerték az ezen új piaci szegmensekben rejlő lehetőségeket és rendkívül olcsó, lényegében bárki által megfizethető termékekkel rukkoltak elő. Elemzők szerint egyébként az egyik legnagyobb fejlődési potenciál a világ legnépesebb országában, Kínában rejlik, ezzel pedig természetesen a gyártók is tisztában vannak.

Bill Siu, az Intel Desktop Platform Group alelnöke és vezérigazgatója az Intel Developer Forumon elmondta, hogy a fejlődő országokban az olcsó PC-k megvásárlását az eddigiekben elsősorban a városi középrétegek engedhették meg maguknak, vagyis eljött az ideje annak, hogy a minden eddiginél kedvezőbb árú személyi számítógépek révén a szegényebb vidéki emberek otthonába is beköltözzön az információs technológia.

Siu szerint a szegényebb rétegek számára túlzottan drágák a 400-500 dolláros áron kapható számítógépek. Tény, hogy jelen pillanatban is kaphatók 200 dolláros PC-k, azonban ezen rendszerek általában korántsem teljes értékűek, ráadásul áruk operációs rendszer nélkül értendő - nyilatkozta Siu, majd hozzátette, hogy az olcsó számítógépek a jövőben is elsősorban integrált megoldásokra fognak épülni.
Kulcsszavak: Intel Kína IDF

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20