Állásportált indít az EU

Kiss Ádám Zoltán, 2003. szeptember 22. 09:53

Az Európai Bizottság egy olyan új portált indított be, melynek célja az
európai munkaerő mobilitásának növelése. A portálon több ezer
munkalehetőség közül választhatnak az érdeklődők, kifejezetten nem
országos, hanem EU kínálatból, hogy az Unió egyik fontos célkitűzése, a
mozgékony európai munkaerő valósággá váljon.
Az EURES avagy European Job Mobility Portal a http://europa.eu.int/eures/home.jsp címen érhető el. Az EURES bár csak most kezdte meg működését, máris rengeteg állást kínál mindenféle kategóriában, a különleges szakképzettséget kívánótól a legegyszerűbbig, különféle területekről, a tudomány világától a szociális hálóig. A portál egyben a továbbképzést is sarkallja, mivel a felmérésekből kiderül, hogy egy év továbbképzéssel töltött idő átlagos esetben 6,2 százalékkal növeli a termelékenységet, és 8-10 százalékkal az alkalmazott fizetését. A mozgékony európai munkaerő létrejöttét létfontosságúnak tartja az Európai Bizottság a 2010-re kitűzött cél eléréséhez, miszerint az EU szeretne a világ legdinamikusabb gazdasága lenni.

Kulcsszavak: munkaerő EU karrier

Ericsson Programozó Bajnokság 2020

Pörgesd fel az őszi hónapokat! Várunk Téged és barátaidat a 10. Ericsson Programozó Bajnokságon, ahol egy játékos kihíváson keresztül tehetitek próbára magatokat.

2020. szeptember 29. 19:28

Egyéni ízléshez igazítja a híreket a legújabb hírszerkesztő oldal, a fress.hu

Ma Magyarországon hozzávetőleg 100 magyar nyelvű hírportál működik. A fress.hu hazai startup egyetlen oldalon és egyetlen kattintással lehetővé teszi, hogy bárki személyre szabottan összegyűjtse azokat a híreket és portálokat, amiket olvasni szokott, majd a rendszer még ajánl is az olvasó ízléséhez, szokásaihoz illeszkedő cikkeket.

2020. szeptember 29. 17:55

A SZTAKI vezetésével indultak el az új kutatólaboratóriumok

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a  Pécsi Tudományegyetemen bejelentette 18 Nemzeti Laboratórium elindulását. A Nemzeti Laboratóriumok adott kutatási témában összefogják a kutatóintézeteket, egyetemeket és az ipari szereplőket. A Nemzeti Laboratóriumok közül kettőt is az ELKH SZTAKI vezet.

2020. szeptember 29. 16:21

November 6-ig lehet pályázni a Google pénzére

A világ legnagyobb IT-vállalkozása, a Google 10 millió Eurót (~3,6 milliárd forint) ajánlott fel olyan, kifejezetten európai technológiai ötletek, fejlesztések finanszírozására, amelyek segítenek zöldebb pályára állítani a kontinenst. Mivel az Uniónak már régóta működik azonos küldetésű szervezete EIT Climate-KIC néven, kézenfekvő volt a két nagy szervezet együttműködése az Impact Challenge elnevezésű projekt során. A keretre első körben november 6-ig lehet pályázni. 

2020. szeptember 29. 14:37

Az LG UltraGear gaming bajnokság a legjobb Valorant játékosokat keresi

Az LG Electronics (LG) az első LG UltraGear FACE-OFF gaming bajnokságon a Riot Games népszerű ingyenes multiplayer FPS (first-person shooter, azaz belső nézetű lövöldözős) játéka, a Valorant legjobb játékosait keresi. Az esport-esemény élő közvetítései október 3-án, közép-európai idő szerint 22 órakor kezdődnek az LG hivatalos Twitch-csatornáján (www.twitch.tv/ultrageargaming).

2020. szeptember 29. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás