Állásportált indít az EU

Kiss Ádám Zoltán, 2003. szeptember 22. 09:53

Az Európai Bizottság egy olyan új portált indított be, melynek célja az
európai munkaerő mobilitásának növelése. A portálon több ezer
munkalehetőség közül választhatnak az érdeklődők, kifejezetten nem
országos, hanem EU kínálatból, hogy az Unió egyik fontos célkitűzése, a
mozgékony európai munkaerő valósággá váljon.
Az EURES avagy European Job Mobility Portal a http://europa.eu.int/eures/home.jsp címen érhető el. Az EURES bár csak most kezdte meg működését, máris rengeteg állást kínál mindenféle kategóriában, a különleges szakképzettséget kívánótól a legegyszerűbbig, különféle területekről, a tudomány világától a szociális hálóig. A portál egyben a továbbképzést is sarkallja, mivel a felmérésekből kiderül, hogy egy év továbbképzéssel töltött idő átlagos esetben 6,2 százalékkal növeli a termelékenységet, és 8-10 százalékkal az alkalmazott fizetését. A mozgékony európai munkaerő létrejöttét létfontosságúnak tartja az Európai Bizottság a 2010-re kitűzött cél eléréséhez, miszerint az EU szeretne a világ legdinamikusabb gazdasága lenni.

Kulcsszavak: munkaerő EU karrier

Hosszú akkumulátor üzemidővel és szemkímélő kijelzővel jön a HONOR X6a

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 10:25

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

Royal RSS Reader 1.69

Telepítést nem igénylő, gyorsan használható RSS olvasó alkalmazás. Jellemzők: új hírcsatornák egyszerű felvétele a listába, keresési műveletek időzítése, betűméret változtatás, aktuális hírcsatorna mentése HTML formátumba stb.

2023. október 1. 12:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38