Kattintókönyv: vidám internetkönyv nem csak kezdőknek

forrás Prim Online, 2003. szeptember 23. 18:28

Szeptemberben jelenik meg az Axelero Internet támogatásával, a Print-X
kiadó gondozásában Pohly Ferenc Kattintókönyv című kötete, amelyet a
szerző múzsakönyvként, a kiadó mesélős tanítókönyvként jellemez.
Mindkét meghatározás arra utal, hogy a kötet elsősorban azoknak szól,
akik eddig a látnokok és mérnökök gerjesztette technomítosz miatt
óvakodtak szorosabb ismeretséget kötni a Világhálóval. A szerző szerint
nem az az érdekes, hogyan működik a háló, hanem hogy mit kínál azoknak,
akik nem szakcikkekkel kelnek és fekszenek.
Az internetezők többsége csak a net legszűkebb szeletét használja – a Kattintókönyv őket is igyekszik új területekre, vagy akár egy új életstratégia felé kalauzolni. Az egyes webes tartalomterületek bemutatása mellett a szerző azt a kérdést is megválaszolja, vajon hol lakik a weboldal? Mindehhez személyes, sztorizós hangvéte, a műszaki szlenget kerülni igyekvő magyarázatok és mulatságos hasonlatok sora társul.

A Kattintókönyv nem arról szól, hogyan kell kattintani, hanem hogy mire és főként miért? Miért mondják, hogy az interneten minden megtalálható – és ha valóban megtalálható, hát hogyan? Mi hajtja a magánweboldalak készítőit pénzzel meg nem fizetett munkájukban? Miért teszi közzé az FBI az összes UFO-észlelés dokumentumát a weben? Miért jó a netpolgárnak, ha figyeli a Nagy Testvér? Lehet-e csajozni, pasizni a hálózaton? És magánembereknek Dávidként legyőzni a Góliát Rt.-t? Mitől tart, aki nem adja meg bankkártyája számát a webáruházban és vajon tényleg van-e félnivalója? Mekkora baj az online pornó és a zenelopás? Főképpen pedig: miért kapta társadalmunk az "információs" állandó jelzőt?

"A mai magyar internetpiac összes szereplőjének közös érdeke, hogy minél többen vallhassák magukat hálópolgárnak, avagy netizennek" – mondta Drajkó László, az Axelero Internet vezérigazgatója. "Az internetezők számának növekedését elsősorban társadalmi méretű ismeretterjesztéstől és igény felkeltéstől várjuk, s ez a könyv megmutatja, hogy még mi mindenben nyújt segítséget az Internet a mindennapokban – ezért állt az Axelero Internet a Kattintókönyv mögé. Céljaink között szerepel, hogy egyre több olyan projektet támogassunk, vagy indítsunk, amely elősegíti az internet széleskörű terjedését, az információs társadalom épülését."

Pohly Ferenc jelenleg az Axelero Internet szakértője, – korábban sajtófőnöke – pályáját programozóként, illetve ezzel párhuzamosan a Magyar Narancs újságírójaként kezdte. Az internetvállalat megalakítását előkészítő munkában már szakértőként működött közre, s munkája azóta is a legnagyobb hazai internetszolgáltatóhoz köti: az [origo], a MatávNet és az Axelero Internet létrejöttében egyaránt fontos szerepet vállalt a kommunikáció és PR területén. A Kattintókönyv esetében is az Axeleróval közös szándék vezérelte: az internet megismertetésén, új szempontú bemutatásán keresztül a hazai piac, azaz a felhasználók számának bővítése, a Háló használatának elterjesztése volt a cél.
Kulcsszavak: könyv

Hosszú akkumulátor üzemidővel és szemkímélő kijelzővel jön a HONOR X6a

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 10:25

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

Royal RSS Reader 1.69

Telepítést nem igénylő, gyorsan használható RSS olvasó alkalmazás. Jellemzők: új hírcsatornák egyszerű felvétele a listába, keresési műveletek időzítése, betűméret változtatás, aktuális hírcsatorna mentése HTML formátumba stb.

2023. október 1. 12:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38