Az Albacomp Rt. újabb ISO- és NATO-tanúsítványt szerzett

forrás Prim Online, 2003. szeptember 25. 12:12

A minőségbiztosítási és környezetirányítási ISO audit során az Albacomp Rt. teljes tevékenységére megszerezte az ISO 14001:1996 környezetirányítási tanúsítványt, valamint megújította ISO 9001:2000 minőségbiztosítási tanúsítványát.
A környezetirányítási vizsgálat során az Albacomp teljes tevékenységének környezetvédelmi vonatkozásait vizsgálták, így a termelési folyamatok során keletkező hulladék szelektív gyűjtésére, valamint a veszélyes hulladékok szakszerű megsemmisítésének folyamatára terjedt ki a vizsgálat, amelyeknek az Albacomp minden tekintetben megfelelt.

Az Albacomp 1996 óta rendelkezik minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, amelynek megújító auditja során a cég teljes tevékenységi körét felülvizsgálta az SGS Yarsley. A tanúsítványt 3 évente kell megújítsa a cég, a követelmények folyamatos teljesülését pedig a tanúsító szervezet félévenkénti felülvizsgálatokkal ellenőrzi.

Az ISO minősítésre alapozva a Honvédelmi Minisztérum Technológiai Hivatala a cég minőségirányítási rendszerét auditálta az AQAP 110 (MSZ K 1174) szabvány követelményei szerint. A tanúsítás szerint az Albacomp Rt. megfelel azoknak a többletkövetelményeknek, amelyek a „NATO elfogadott szállítója" minősítéshez szükségesek. A katonai tanúsítás a cég minden tevékenységi teületét lefedi, de a speciális követelményrendszer alkalmazása csak a NATO és a védelmi erők számára gyártott termékekre vagy nyújtott szolgáltatásokra vonatkozik.
Kulcsszavak: Albacomp NATO szabvány AQAP ISO

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezetőváltás a hazai Siemensnél

2021. május 1-jétől Jeránek Tamás veszi át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját. Dale A. Martin tizenegy, kiemelkedően sikeres év után, alapos előkészítést követően, saját döntésére köszön el a vállalattól.

2021. április 22. 18:09

Megerősítették a Work Force menedzsmentjét

Czellecz Zoltánt nevezték ki a Work Force operációs igazgatójának. A HR-szolgáltatások területén több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember irányítja a jövőben a társaság valamennyi üzletágát, de feladatai közé tartozik majd a vállalati stratégia átdolgozása is.

2021. április 22. 13:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05