Magyar informatikai cégek "irodája" az USA-ban

forrás Prim Online, 2003. szeptember 26. 22:45

Az első egyesült államokbeli műszaki központ inkubátorként fog szolgálni azon magyar informatikai cégek számára, amelyek az USA-ban kívánnak terjeszkedni.
Magyarország a Fairfax Megyei Gazdaságfejlesztési Hatóságot (FCEDA-t) választotta első magyar műszaki központjának az USA-ban. A központ megnyitására október elsején, Simonyi András nagykövet és Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter jelenlétében kerül sor.

A Magyar Műszaki Központ Magyarország első kísérlete, hogy kiterjessze műszaki iparát az USA piacára. A kiválasztott vállalatok inkubátorként használják majd a központot az egyesült államokbeli kapcsolatok kialakításához. Az első évben hat vállalat fog berendezkedni a műszaki központban, melyet a magyar kormány is használ majd annak érdekében, hogy megismertesse hazánkat azokkal az amerikai vállalatokkal, amelyek Közép-Európában szeretnének beruházni.

Magyarország azért választotta a Fairfax megyei helyszínt, mert Virginia államnak nagyon jó elismertsége van mint műszaki forrásközpont, és mert közel van Washington D. C.-hez, valamint a keleti parti piacokhoz. "Ez egy kiváló lehetőség a magyarországi műszaki vállalatoknak arra, hogy terjeszkedjenek" – nyilatkozta Simonyi.

"A területünkön található 4800 műszaki vállalat és közelségünk Washington D. C.-hez kitűnő kiindulóbázisként szolgál a külföldi cégeknek ahhoz, hogy megvessék lábukat az USA-ban" - mondta Gerald L. Gordon, az FCEDA elnöke és ügyvezetője..

  • A Fairfax Megyei Gazdaságfejlesztési Hatóság elő kívánja segíteni, hogy a Virginia államban található Fairfax megye üzleti és műszaki központtá váljon. Az FCEDA széles körű szolgáltatásokat kínál, hogy segítse a vállalatokat abban, hogy be tudjanak jutni az amerikai piacra és ott terjeszkedjenek. Az FCEDA marketingirodákkal rendelkezik Londonban, Frankfurtban és Tokióban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás