Az SZDSZ egyeztetést kezdeményez a hírközlési törvényről

MTI Sajtóadatbank, 2003. október 8. 16:06

Négypárti egyeztetést hív össze csütörtökre az informatikai tárca a
hírközlési törvény módosításáról, a médiatörvénnyel összefüggő
változtatások miatt - közölte Kovács Kálmán miniszter kedden
Budapesten, sajtótájékoztatóján.
A hírközlési törvény módosítása négy ponton indokolja a parlament kétharmadának támogatását igénylő médiatörvény megváltoztatását - mondta Pető Iván szabad demokrata parlamenti képviselő, az egyeztetés szükségességéről szólva. Közölte, hogy a médiatörvényt érintő módosítások egyrészt a piacépítésben lévő korlátokat, másrészt technikai akadályokat szüntetnének meg.

Pető Iván szólt arról, hogy "Magyarország erősen kábelezett ország", körülbelül kétmillió háztartásba jut el valamilyen szolgáltatás kábelen keresztül. Hozzátette, hogy a kábelszolgáltatásoknak körülbelül a fele alkalmas adatátvitelre. A hírközlési törvény módosításának egyik célja szavai szerint az, hogy jobban épüljön ki a kábelrendszer, illetve, hogy ahol kiépül, ott alkalmas legyen adatátvitelre is.

Kovács Kálmán azt mondta: a szakma egyetértését bíró és az uniós normákhoz igazodó elektronikus hírközlési törvényjavaslat az első válasz az információs társadalom kihívásaira. Az előterjesztés elsősorban a fogyasztót és a dinamikus piacot helyezi a
középpontba - mondta az informatikai miniszter. A törvényjavaslat főbb elemeit ismertetve kitért a számhordozhatóságra, a szabad szolgáltató-választásra, a rászorultsági alapon történő szolgáltatásra, illetve az ingyenes, részletes számlaadás kötelezettségére.

Kulcsszavak: EHT jog

2030-ra hazánk az EU tíz digitálisan legfejlettebb országa közé tartozna

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 16:00

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39