A Fidelitas kritizálja a kormány informatikai politikáját

MTI Sajtóadatbank, 2003. október 10. 13:02

A Medgyessy-kormány informatikai politikáját a teljes koncepciótlanság,
a tervtelenség, a pazarlás és a hatalmi villongások jellemezték az
elmúlt 16 hónapban - hangoztatta a Fidelitas alelnöke csütörtökön,
Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Az egyik legnagyobb probléma, hogy a hírközlési törvény tervezett módosítása a informatikai és hírközlési miniszter felügyelete alá sorolja a korábban független hírközlési hatóság intézményét, amelynek következménye a hírközlési felügyelet átpolitizálása lesz - mondta Nyitrai Zsolt. Kiemelte: az informatika területén sem ismert a miniszteri felelősség, hiszen csak "politikai alku és a kormánykoalíció instabilitása mentett meg" magas rangú köztisztviselőket a menesztéstől számos, a korrupció gyanúját felvető ügyben.

Soltész Attila, a szervezet informatikai kabinetjének vezetője rámutatott arra, hogy nem készült el az új információs stratégia. A legnagyobb probléma, hogy nincs elfogadott stratégiája az informatika kormányzati képviseletnek, a minisztériumot a fals improvizáció, ad hoc jellegű pályázatok és programok indítása jellemzi (...)", amit kommunikációs hadjárattal próbál ellensúlyozni - mondta. Megfogalmazása szerint, az elektronikus kormányzat "a legnagyobb vesztese az egésznek, teljes pusztítás és rombolás jellemzi ezt a területet".

A 3D nyomtatás meghódította a hazai oktatást

Balatoni kisokos, közgazdasági ismeretek, daktil betűk vagy éppen vármegyei Ki mit tud? -  csak néhány példa azokból a 3D nyomtatóval készült társasjátékokból, melyek egy magyar cég felhívására készültek. A tervezés során nem csupán a diákok határtalan lelkesedése mutatkozott meg, de az új digitális eszközök iránti igény is. A legjobb társasjátékokat készítő iskolákat a tervezés során felhasznált CraftBot nyomtatókkal díjazták. 

2019. június 19. 17:39

Piacképes szaktudás versenyképes fizetésért

A T-Systems Akadémia idén indítja el először az SAP Akadémia modulját, melynek keretében 10 junior SAP tanácsadó és 10 junior SAP fejlesztő képzése kezdődik meg szeptemberben. Olyan frissdiplomásokat és pályamódosítókat várnak, akik a nemzetközi munkaerőpiacon is keresett tudást kívánnak szerezni. A T-Systems Akadémia amellett, hogy egyedülálló képzést nyújt, versenyképes fizetést biztosít a hat hónapos oktatás idejére is. A jelentkezésre 2019. június 18. és július 2. között van lehetőség.

2019. június 19. 16:06

Kevesen tudnak az adatból értéket kovácsolni

Az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA) vállalatok átlagosan kevesebb mint 40 százaléka állítja magabiztosan, hogy jól bánik az adataival – ideértve azok kezelését, biztonságos tárolását, valamint az adatokból való információk kinyerését és felelős használatát. 

2019. június 19. 14:42

Megérkezett a HONOR 8S

A Honor bejelentette legújabb készülékét, a Honor 8S okostelefont. A Honor duál simes újdonsága 5,71 hüvelykes kijelzővel és cseppalakú szenzorszigettel bír, de a készülék nemcsak ennek a megoldásnak, hanem a kettős textúrájú dizájnnak is köszönheti elragadó külsejét. A kompakt készüléktest 13 MP-es széleslátószögű kamerát, valamint nagy teljesítményű akkumulátort rejt, minőségi felhasználói élményt nyújtva már a belépő kategóriában is. A készülék már elérhető Magyarországon is a Telenor kínálatában. 

2019. június 19. 13:10

Új gaming monitor a Samsungtól

A Samsung a 27 colos CRG5 (C27RG5) gaming monitorral bővíti ívelt monitor portfólióját. A széria legújabb tagja olyan innovatív gaming funkciókkal érkezik, mint a villámgyors, 240Hz-es frissítési ráta és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás, miközben páratlan képi világot és erős, gyors teljesítményt biztosít, akár nagy felbontású játékok esetén is.

2019. június 19. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás