High-tech újdonságok Japánból

Tóth Kristóf, 2003. október 12. 10:20

Az elmúlt napokban megrendezett Ceatec Japan 2003 szakkiállításon
számos olyan új fogyasztói elektronikus eszközt lehetett megtekinteni,
melyek nagy része vélhetően hamarosan megtalálható lesz a high-tech
otthonokban.
Ilyen berendezés például a most debütált Sony CSV-EX11, mely nem más, mint egy integrált merevlemezzel rendelkező digitális videorekorder. A Sony újdonsága nem is egy, hanem kapásból két winchestert tudhat magáénak, melyek 250-250 GB-os kapacitásuknak köszönhetően akár 342 órányi, vagyis több mint 2 hétnyi folyamatos videorögzítést tesznek lehetővé, igaz a három minőségi beállítás közül a legrosszabbik mellett. A Sony CSV-EX11 közepes kép- és hangminőség mellett 171 órányi, legjobb minőségben pedig mintegy 114 órányi, vagyis közel 5 napnyi videofelvételt képes készíteni. Az 1380 dolláros áron kapható eszköz DVD meghajtót sajnos nem tartalmaz, azonban Etherneten keresztül összekapcsolható DVD-vel felvértezett Sony VAIO számítógépekkel.

A Casio ugyancsak most jelentette be a PCP-50 típusjelzésű nyomtató újdonságát, melyet a vállalat elsősorban azoknak szán, akik képeslapokat szeretnének nyomtatni, adott esetben személyi számítógépek használata nélkül. A lényegében az összes elterjedtebb memóriakártya olvasására képes PCP-50 a belehelyezett fotópapírok egyik oldalára a kiválaszott fotót, másik oldalára pedig a kívánt címzést és egyéb feliratokat nyomtatja. A 3 MB-nál kisebb méretű JPG képfájlokat támogató nyomtató 3,5 colos integrált folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, mely jelentősen megkönnyíti a készülék PC nélkül történő használatát. A Casio PCP-50 november 1-én jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, még pedig 428 dolláros áron.

Lassan már nem telik el hét a nélkül, hogy ne mutatkozna be egy-két vadonatúj digitális fényképezőgép, és nincs ez másképp most sem. A Canon a napokban leplezte le legújabb Ixy Digital SD-10 típusjelzésű digitális fényképezőgépét, mely 4 megapixeles felbontású CCD érzékelővel van ellátva és SD (Secure Digital) memóriakártyákra dolgozik, de ami ennél talán sokkal érdekesebb, az a rendkívül kompakt kialakítás. Az ezüst, fekete, fehér és bronz színű kivitelekben kapható újdonság mindössze 9,1 x 4,8 x 1,7 centiméteres méretekkel rendelkezik. A napokon belül a kereskedelmi forgalomban is megjelenő digitális fényképezőgép ára 449 dollár.

A BenQ bemutatta legújabb, X sorozatú, lenyűgöző gamer projektorait

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 27. 22:42

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Innovációs díjat nyert a HONOR

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 27. 19:31

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59