Pataki Dániel helyettes államtitkár az ITU Telecom 2003 Világfórumon

forrás Prim Online, 2003. október 13. 18:25

2003. október 12. és 18. között Genfben kerül megrendezésre a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom 2003 Világfóruma, melyen Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár képviseli az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot.
A 189 tagállamot tömörítő ITU 2003. évi világfórumán a távközlés-szabályozó kormányszervek, ipari és üzleti körök a hírközlés jövőjéről, a globalizáció kihívásairól folytatnak eszmecserét. A mintegy 115 000 fő részvételével zajló rendezvényen magas szinten képviselteti magát az Európai Unió, az USA, Japán, Oroszország, Kína és Dél-Korea, valamint számos európai és tengerentúli világcég is.

Magyarország - Nagy-Britannia, Hongkong, Szingapúr és Uganda hírközlési miniszterével, valamint az OECD képviselőjével közösen - előadóként kapott meghívást a távközlési liberalizáció hatékonyságáról szóló plenáris ülésre.

Az informatikai és hírközlési miniszter képviseletében Pataki Dániel helyettes államtitkár az Országgyűlés előtt lévő új elektronikus hírközlési törvény tervezetéről szólva elmondta, hogy az megteremti az információs társadalom kiépítésének alapjait. A fórumon főbb vonalakban ismertetett új magyar törvény harmonizál az EU irányelveivel, hozzájárul a verseny ösztönzéséhez, a szolgáltatási színvonal növeléséhez, s előtérbe helyezi a fogyasztók védelmét.

Magyarországot két egyetemi hallgató is képviseli, akik pályázati úton nyerték el a részvételi jogot, és a fórumnak a fiatalokat az információs társadalom középpontjába állító tanácskozásán vesznek részt.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2 in 1 alkalmazással tehetik könnyebbé a parkolást az autósok

Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás – az autótulajdonosoknak egyre több kifizetést és adminisztrációt kell fejben tartania. Nekik lehet nagy segítség egy mobilapp, amin egyszerre több ügyet is elintézhetnek.

2023. december 7. 11:28

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűsödik a parkolás a Yettelesek számára

Számos előnye miatt máig növekvő népszerűségnek örvend a mobilszámlára történő "vedd meg most, fizesd később" típusú kisértékű vásárlás, mint a mobilparkolás, az autópályamatrica, a lottó vagy a közösségi közlekedési jegy vásárlása. A Yettel alkalmazásban megjelent új fejlesztés most a mobilparkolás területén hoz el egy sokak számára jelentős kényelmet nyújtó új megoldást.

2023. december 5. 19:13

A QNAP frissíti a Qfile Pro mobilalkalmazást

A QNAP Systems, Inc. kiadta az új Qfile Pro mobilalkalmazást, amely integrálja a Qsync Pro fájlszinkronizálását. Ez az integráció biztosítja a felhasználóknak a teljes NAS-fájl hozzáférést, szinkronizálást, és mobil fotó-/videómentési élményt egyetlen mobilalkalmazás használatával.

2023. december 5. 17:45

Hazaérni csak oda lehet, ahol megértenek

Egymás megértését, az odafigyelés fontosságát, a szeretet és az empátia jelentőségét hangosítja ki a Telekom idei karácsonyi kampánya, melynek központi eleme egy nemzetközi alkotói koprodukcióban elkészült reklámfilm. Karácsonykor a szeretteink társaságára vágyunk, akikhez akkor igazán jó megérkezni, ha tudjuk, hogy körükben valódi figyelmet kapunk. A Telekom a kampány kísérőzenéjeként némi humorral fűszerezve újraértelmezte az „Ó szép fenyő” kezdetű népszerű karácsonyi dalt.

2023. december 1. 13:00

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27