Ingyenes távoktatás a miskolci egyetemistáknak

forrás Prim Online, 2003. október 22. 20:33

A Mimóza Communications támogatásával a Miskolci Egyetem több mint 7500 hallgatója két éven keresztül ingyenesen veheti igénybe a Coedu Tudásháló szolgáltatásait.
A Coedu rendszert kifejlesztő Mimóza Communications egyúttal bejelentette, hogy a közeljövőben megkezdi a New York-i Flashforward2003 fesztiválon a flash-fejlesztők „Oscar-díjával" jutalmazott prezentációs szoftver, a Shaker magyarországi és külföldi értékesítését.

A megállapodás értelmében a cég az oktatási intézménynek a kétéves együttműködés során több tízmillió forint értékű szolgáltatást biztosít. Az együttműködés keretében az egyetem valamennyi (jelenleg több mint 7 és fél ezer) nappali tagozatos hallgatója kap ingyenes hozzáférést a korszerű e-learning lehetőséghez.

A Coedu Tudásháló rendszer legfőbb jellemzője, hogy az oktatási folyamat a valóságban létező tevékenységeket szimulálja, így a résztvevők a valós folyamatoknak megfelelően jól körülírt szereppel, jogokkal és „tevékenységekkel" rendelkeznek. A Coedu Tudásháló térben és időben nem behatárolt: a kurzusok bárhol és bármikor elérhetőek az interneten. A rendszer aszinkron, így a tanárok és diákok térben és időben egymástól függetlenül, mégis összehangoltan és kontroláltan tudnak együtt dolgozni. A tananyagok folyamatosan fejleszthetők, frissíthetők és szemben a hagyományos oktatással, nem limitált a felvehető tanulók száma sem. A web alapú oktatás személytelenségének ellensúlyozására a Coedu a tanítás és visszacsatolás egyénre szabásának lehetőségét kínálja, saját jogosultságkezelési rendszerrel és tananyagszerkesztő alkalmazással rendelkezik. Bár könnyen kezelhető, használata a tanulóktól nem kíván meg semmilyen különleges előképzettséget, a Coedu rendszer képes bonyolult oktatási folyamatokat szimulálni.

A Miskolci Egyetemmel kötött megállapodás a Coedu nemrégiben indult partnerprogramjának első jelentős állomása. A Coedu program, amely kezdetben a Mimóza saját munkatársainak oktatásában és képzésben szerzett tapasztalatok alapján jött létre, immár önálló szervezetté fejlődött, létrehozva egy olyan hatékony elektronikus oktatási módszert, amelynek segítségével a hagyományos és felnőttoktatásban részt vevők egységes, könnyen kezelhető tanulási rendszerhez juthatnak hozzá. A partnerprogram folytatásaként a közeli jövőben széles körű oktatási megállapodások születhetnek az ország más felsőoktatási intézményeivel is. A Mimóza tervei szerint az év végére a Coedu több tízezer hallgatót kapcsolhat be a távoktatás korszerű rendszerébe.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50