Ingyenes távoktatás a miskolci egyetemistáknak

forrás Prim Online, 2003. október 22. 20:33

A Mimóza Communications támogatásával a Miskolci Egyetem több mint 7500 hallgatója két éven keresztül ingyenesen veheti igénybe a Coedu Tudásháló szolgáltatásait.
A Coedu rendszert kifejlesztő Mimóza Communications egyúttal bejelentette, hogy a közeljövőben megkezdi a New York-i Flashforward2003 fesztiválon a flash-fejlesztők „Oscar-díjával" jutalmazott prezentációs szoftver, a Shaker magyarországi és külföldi értékesítését.

A megállapodás értelmében a cég az oktatási intézménynek a kétéves együttműködés során több tízmillió forint értékű szolgáltatást biztosít. Az együttműködés keretében az egyetem valamennyi (jelenleg több mint 7 és fél ezer) nappali tagozatos hallgatója kap ingyenes hozzáférést a korszerű e-learning lehetőséghez.

A Coedu Tudásháló rendszer legfőbb jellemzője, hogy az oktatási folyamat a valóságban létező tevékenységeket szimulálja, így a résztvevők a valós folyamatoknak megfelelően jól körülírt szereppel, jogokkal és „tevékenységekkel" rendelkeznek. A Coedu Tudásháló térben és időben nem behatárolt: a kurzusok bárhol és bármikor elérhetőek az interneten. A rendszer aszinkron, így a tanárok és diákok térben és időben egymástól függetlenül, mégis összehangoltan és kontroláltan tudnak együtt dolgozni. A tananyagok folyamatosan fejleszthetők, frissíthetők és szemben a hagyományos oktatással, nem limitált a felvehető tanulók száma sem. A web alapú oktatás személytelenségének ellensúlyozására a Coedu a tanítás és visszacsatolás egyénre szabásának lehetőségét kínálja, saját jogosultságkezelési rendszerrel és tananyagszerkesztő alkalmazással rendelkezik. Bár könnyen kezelhető, használata a tanulóktól nem kíván meg semmilyen különleges előképzettséget, a Coedu rendszer képes bonyolult oktatási folyamatokat szimulálni.

A Miskolci Egyetemmel kötött megállapodás a Coedu nemrégiben indult partnerprogramjának első jelentős állomása. A Coedu program, amely kezdetben a Mimóza saját munkatársainak oktatásában és képzésben szerzett tapasztalatok alapján jött létre, immár önálló szervezetté fejlődött, létrehozva egy olyan hatékony elektronikus oktatási módszert, amelynek segítségével a hagyományos és felnőttoktatásban részt vevők egységes, könnyen kezelhető tanulási rendszerhez juthatnak hozzá. A partnerprogram folytatásaként a közeli jövőben széles körű oktatási megállapodások születhetnek az ország más felsőoktatási intézményeivel is. A Mimóza tervei szerint az év végére a Coedu több tízezer hallgatót kapcsolhat be a távoktatás korszerű rendszerébe.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás