"Kritikus" minősítésű javítást adtak ki az Office-hoz

Tóth Kristóf, 2003. november 7. 08:23
A Microsoft kiadta az Office termékcsalád elsõ nagyobb javítófoltját, melynek feltelepítésével kijavítható az adatvesztést okozó hiba.
A kedden kiadott "kritikus fontosságú javítás" az Office 2003 négy fõ alkalmazásából három javítását végzi el: a Word szövegszerkesztõét, a PowerPoint prezentációkészítõét, valamint az Excel táblazatkezelõét, áll a Microsoft hírlevelében.

A hiba akkor lép fel, ha az Office korábbi verziójával nyitjuk meg a fent említett három alkalmazással készített dokumentumot. Ha az adott állomány az OfficeArttal készített grafikus elemeket tartalmaz, az Office korábbi verziója rosszul értelmezi azokat, és a file mentésekor értelmetlen adattal írja felül az adott részt.

Ha az így mentett dokumentumot az Office 2003 alatt nyitják meg, annak eredményeképpen a file megsérülhet, eltûnhet az eddigi tartalom, de egyéb hibák is felléphetnek.

A Microsoft október végén, meglehetõsen nagy csinnadrattával adta ki  az Office 2003-at.  Az XML alapú vállalati rendszerek, a web- és digitális jogkezelési tulajdonáságok az Office 2003-at az üzleti adatok széles körû felhasználására teszik alkalmassá.

Elemzõk úgy látják, hogy az Office 2003-ra történõ átállás lassabb lesz, mint a korábbi verziók esetében, részben azért, mert a társasági számítási erõforrások integrációja sokkalta nehezebbé teszi az integrációt.
Kulcsszavak: Office Microsoft XML Word

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás