360 fokos videók a Pie segítségével

forrás: Prím Online, 2017. június 15. 08:08

A Pie egy  360 fokos videók létrehozására és megtekintésére szolgáló új applikáció. Egy új típusú interaktív videót tesz elérhetővé, amelyet szeleteknek neveztek el, iPhone segítségével. Most már magyarul is elérhető.

A panorámavideók elképesztőek, azonban különleges 360 fokos kamerákra van szükség elkészítésükhöz. A San Franciscó-i Pie startup bejelentette, hogy közösségi hálózati média applikációja, amely már elérhető az App Store-ban, egy újfajta, interaktív 360 fokos felvételek készítését teszi lehetővé. Az intereaktív felvételeket szeleteknek nevezték el. A felhasználók Augmented Reality szűrőket (pillangók, űrhajósok, virágszirmok) adhatnak felvételeikhez, amelyek érintésre és a telefon mozgatására reagálnak.

 

 

Az applikáció most már magyarul is elérhető, illetve nem igényel Facebook fiókot a használathoz. A vállalat szóvivője elmondta: „Szeretnénk, ha a Pie a lehető legtöbb felhasználóhoz eljutna, ezért tartottuk fontosnak, hogy az applikációt magyarul is használatba lehessen venni"

 

A Pie-t 173 országból töltötték le , és a toplista első helyén állt Egyiptomban és Magyarországon is.

 

 

A Pie-t egyszerű és szórakoztató használni. Egy szelet készítéséhez le kell nyomni a felvétel gombot, és körbe kell fordulni úgy, mintha panorámaképet készítenénk. A szelet megtekintéséhez oldalra kell húzni a képet vagy körbe kell fordulni a telefonnal. A szeletek nem teljes 360 fokos videók, hanem - ahogyan a sajtó írta - 360 fokos GIF fájlok, vagy mozgó panorámák. Amennyiben a felhasználó rendelkezik 360 kamerával, mint amilyen az Insta360 Nano is, a felvételeket azonnal szerkesztheti és megoszthatja a Pie-jal. 

 

A Pie alapítója, Jacob Trefethen szerint: „a szeletek csak az első lépés. Meglátásunk szerint a jövőben minden videó interaktív lesz, és reagálni fognak a mozgásra és érintésre. A  Pie az a hely lesz, ahol mindenki új típusú tartalmakat hozhat létre és tekinthet meg.  Örülünk, hogy ezt a technológiát magyarul is sikerült elérhetővé tenni".

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás