A NETÉRT 7 pontja az új EHT kapcsán

forrás Prim Online, 2003. november 17. 10:02
A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:
„Az Ön által megszavazandó új Elektronikus Hírközlési Törvény (EHT) hosszú időre meghatározza a magyarországi információs társadalom alakulását. Hazánk jelenleg nemcsak az EU átlagához képest, de a csatlakozó országok közt is elmaradottnak számít a magas távközlési árak, a nem létező piaci verseny és az alacsony internet penetráció miatt.

A NETÉRT Egyesület kiemelt figyelemmel és aggodalommal követi az új Elektronikus Hírközlési Törvénnyel kapcsolatos információkat és sajtóhíreket.

A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:

1) Az Európai Unió összes követelményének, ajánlásának és szokásának megfelelő törvény megalkotása, eurokonform verseny megalapozása az internetpiacon. (Pl. a törvény utaljon az EU ajánlására a 25 eurós modemes, korlátlan idejű hozzáférésről.)

2) Az internet távközlési tarifák tekintetében: telefonvonalon elérhető árú internet elérés biztosítása az ország teljes területén, a szolgáltatók számára kötelező átalánydíjas és költségek alapján számított távközlési díjat. (Pl. a fejlett országok kötelező összekapcsolási referencia gyakorlatának vagy a FRIACO-modell alkalmazásával.)

3) Az ingyenes internetszolgáltatók fennmaradásának biztosítása. (Pl. a díjmegosztás által).

4) Az internet penetráció bővülését segítő versenykörnyezet támogatása. (Pl. alternatív szolgáltató választás lehetősége.)

5) A törvény érezhető hatásainak jelentkezéséig biztosítsa a fogyasztók központi támogatását. (Pl. meglévő 15-40 és 100 órás modemes államilag támogatott csomagok által).

6) Hatékony előfizetői érdekvédelmet a Nemzeti Hírközlési Hatóság által.

7) Az alternatív távközlési- és internet technológiák támogatása, a szektorsemleges állami támogatás lehetőségének megteremtését. (Pl. a független távközlési szolgáltatók, a kábeles elérés és a WIFI (drótnélküli) technológiák támogatását.)

A NETÉRT felkéri a Magyar Országgyűlés képviselőit és a politikai pártokat, hogy csak olyan törvényt legitimáljanak, amely maradéktalanul megfelel a fenti szempontoknak.”

NETÉRT EgyesületKódolatlan Da Vinci a sulikezdésre!

Két hétig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV csatornája a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában augusztus 26. és szeptember 08. között. A csatorna többek között számos érdekes és meghökkentő élettörténettel, történelmi műsorokkal és matematikai rejtélyekkel várja a nézőket. 

2019. augusztus 25. 13:35

Jó választás a Samsung Galaxy Note10 sorozat

Az idén 10 éves Samsung Galaxy sorozat legújabb tagjai, Galaxy Note10 sorozat magasabb eladási számokkal zárta az előrendelési időszakot Magyarországon, mint elődje, a Galaxy Note9 2018-ban. A gyártó legújabb csúcskészülékei augusztus 23-tól érhetők el a boltokban.

2019. augusztus 25. 13:11

Piros lesz az orr a SZIN-en

Egy jótékonysági, közös összefogásra kérik fel a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit a fesztivál szervezői: A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik a Borsodi Nagyszínpad előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják.

2019. augusztus 25. 11:12

Nagyon bejött itthon a Samsung Galaxy Note10 sorozat

Az idén 10 éves Samsung Galaxy sorozat legújabb tagjai, Galaxy Note10 sorozat magasabb eladási számokkal zárta az előrendelési időszakot Magyarországon, mint elődje, a Galaxy Note9 2018-ban. A gyártó legújabb csúcskészülékei augusztus 23-tól érhetők el a boltokban.

2019. augusztus 25. 10:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás