A NETÉRT 7 pontja az új EHT kapcsán

forrás Prim Online, 2003. november 17. 10:02
A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:
„Az Ön által megszavazandó új Elektronikus Hírközlési Törvény (EHT) hosszú időre meghatározza a magyarországi információs társadalom alakulását. Hazánk jelenleg nemcsak az EU átlagához képest, de a csatlakozó országok közt is elmaradottnak számít a magas távközlési árak, a nem létező piaci verseny és az alacsony internet penetráció miatt.

A NETÉRT Egyesület kiemelt figyelemmel és aggodalommal követi az új Elektronikus Hírközlési Törvénnyel kapcsolatos információkat és sajtóhíreket.

A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:

1) Az Európai Unió összes követelményének, ajánlásának és szokásának megfelelő törvény megalkotása, eurokonform verseny megalapozása az internetpiacon. (Pl. a törvény utaljon az EU ajánlására a 25 eurós modemes, korlátlan idejű hozzáférésről.)

2) Az internet távközlési tarifák tekintetében: telefonvonalon elérhető árú internet elérés biztosítása az ország teljes területén, a szolgáltatók számára kötelező átalánydíjas és költségek alapján számított távközlési díjat. (Pl. a fejlett országok kötelező összekapcsolási referencia gyakorlatának vagy a FRIACO-modell alkalmazásával.)

3) Az ingyenes internetszolgáltatók fennmaradásának biztosítása. (Pl. a díjmegosztás által).

4) Az internet penetráció bővülését segítő versenykörnyezet támogatása. (Pl. alternatív szolgáltató választás lehetősége.)

5) A törvény érezhető hatásainak jelentkezéséig biztosítsa a fogyasztók központi támogatását. (Pl. meglévő 15-40 és 100 órás modemes államilag támogatott csomagok által).

6) Hatékony előfizetői érdekvédelmet a Nemzeti Hírközlési Hatóság által.

7) Az alternatív távközlési- és internet technológiák támogatása, a szektorsemleges állami támogatás lehetőségének megteremtését. (Pl. a független távközlési szolgáltatók, a kábeles elérés és a WIFI (drótnélküli) technológiák támogatását.)

A NETÉRT felkéri a Magyar Országgyűlés képviselőit és a politikai pártokat, hogy csak olyan törvényt legitimáljanak, amely maradéktalanul megfelel a fenti szempontoknak.”

NETÉRT Egyesület



Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Döntőben a legjobb 8 csapat a Megoldások a holnapért kihíváson

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 17:09

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

TekWiFi 1.6.0.4

Az egyszerű felhasználói felülettel rendelkező praktikus segédprogram lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozást és annak gyors diagnosztizálását, valamint különféle részletek megjelenítését.

2024. április 23. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50