Képernyőn Európa

forrás Prim Online, 2003. november 22. 17:21
Europapa névre hallgat az a tizenévesek számára fejlesztett képzés, mely az internet segítségével a tanterembe hozza az Európai Uniót, kihasználva az e-learning adta lehetőségeket.
A z EUportal.hu Oktatási Központ által fejlesztett oktatási anyag a www.europapa.hu címen érhető el.

A rövid, néhány órás tanfolyam könnyed, érthető stílusban ismertet meg az EU alapjaival. Olyan témákat tárgyal, melyek hasznosak a megcélzott tizenéves korosztály számára. Az anyagot önállóan, vagy tantermi oktatás keretében is fel lehet dolgozni. A tanfolyam végén a sikeresen megoldott teszt után virtuális oklevél rendelhető.

A képzés elsősorban középiskolásoknak készült, de érdekes lehet a fiatalabbak vagy idősebbek számára is. A fejlesztő cég üzletpolitikája alapján a 2003/2004-es tanévben, az Europapa tanfolyam bevezető évében, képzésüket ingyenesen hozzáférhetővé teszi Magyarország fiataljai számára, ezzel is hozzájárulva hazánk sikeres EU-csatlakozásához. Az akció ideje alatt a központ a képzést és a sikeres vizsga után igényelhető oklevelet ellenszolgáltatás nélkül bocsátja a tanárok és diákok rendelkezésére.

Az Európai Unióval kapcsolatos, már meglévő tanfolyamok a www.eutanfolyam.hu oldalon találhatók, ahol számos tematikus képzés közül választhatja ki az érdeklődő a számára megfelelő tanfolyamot. A hallgatók sikeres vizsga után oklevelet rendelhetnek, mely tanúsítja naprakészségüket az Európai Uniót érintő területekről.
Kulcsszavak: oktatás

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24