A vezeték nélküli digitális Samsung technológia új fejlesztései

forrás Prim Online, 2003. november 27. 13:30
A Samsung Electronics a DigitAll Inspiration rendezvényen, Isztambulban bemutatta legújabb otthoni szórakoztatótermékeit.

Az új technológia a Samsung Home Media Centre. A termékcsalád tovább bővül egy kiváló minőségű DVD-lejátszóval, mely a világon elsőként DVI (Digital Visual Interface) kimenettel rendelkezik.

A Samsung Home Media Centre a multimédia-tartalmat vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül megoszthatóvá teszi a lakás bármely pontján található audiovizuális eszközök között, valamint megkönnyíti a multimédia-tartalom rögzítését, megosztását és lejátszását.

A Samsung Home Media Centre egy minden komponenst tartalmazó digitális otthoni kiszolgáló, mely beépített vevőegységgel, szélessávú internet-hozzáféréssel és személyes videofelvevő (Personal Video Recording - PVR) eszközzel rendelkezik, és digitális televíziókhoz, elektronikus programfüzetekhez és DVD/CD lejátszókhoz csatlakoztatható. A felhasználóknak így lehetőségük nyílik a különböző multimédia tartalom megosztására az otthoni audió-videó és informatikai eszközök között.

A készülék egy x86 processzort, a hozzá tartozó lapkakészletet, 128 MB (bővíthető 256 MB-ig) SDRAM memóriát, 80 GB méretű merevlemezt, 16x sebességű DVD-ROM meghajtót, két USB csatlakozót, infravörös vevőegységet és digitális hangkimeneteket tartalmaz. Az eszköz MemoryStick kártyával is bővíthető. A Samsung Home Media Centre beágyazott Linux operációs rendszert futtat, mely támogatja a Plug and Play eszközöket.

További szolgáltatás a 802.11a és 802.11b vezeték nélküli, az Ethernet vezetékes és az IEEE1394 (Firewire) hálózatok támogatása, vagy az opcionális HPNA támogatás, így a vásárlók vezeték nélküli hálózaton keresztül oszthatják meg a tartalmat, például HDTV adásokat a többi digitális televízió felé. Emellett a számítógépre elmentett képek, hangfájlok és videoklipek elérhetők a Samsung Home Media Centeren keresztül, és átadhatók egy televízió, PDA, laptop számítógép vagy más eszköz felé. Az elérhetőséggel és árakkal kapcsolatos információkat egy későbbi nyilatkozatban teszik közzé.

A Samsung új DVD-HD931 készüléke egyedülálló a DVD-lejátszók között. A legtöbb videofilm szabványos felbontását a legújabb technológia felhasználásával emeli HDTV felbontásra. Ezen kívül a Faroudja videotechnológiai cég által készített képkorrekciós technológia használatával a videojelek a folyamatosság megtartásával, recés vagy töredezett kontúrok nélkül jeleníthetők meg.

Kiváló minőségű DVD-filmek és digitális adások élvezetének tökéletes módja az 5.1 csatornás térhatású hangrendszer. A házimozirendszerek kialakítása azonban nehézségekbe ütközhet, különösen a hátsó hangszórók csatlakoztatása miatt. A Samsung új HT-DB 760 modellje áttörést jelent a hátsó hangfalak nélküli rendszer bevezetésével, amellyel a hagyományos 5.1 csatornás házimozirendszerekkel megegyező minőségű, térhatású hangzás hozható létre. A készülék a hátsó hangvisszaverődést kihasználó technológiára épül, és könnyű telepíthetőségével, kiváló hangminőségével és esztétikus megjelenésével hívja fel magára a figyelmet.

A Samsung HT-DB760 rendszer ezen kívül színház- és koncerttermek élményét visszaadó Live Surround Mode funkciót, a kétcsatornás CD vagy tv-hangzást 5.1 csatornára alakító Super 5.1 funkciót, valamint a Magic Headphones funkciót tartalmaz a hangzás bármilyen fejhallgatón történő biztosításához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás