XML képességekkel bővült az új Adobe FrameMaker

forrás Prim Online, 2003. december 1. 15:03
Az Adobe bejelentette a nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldás, az Adobe FrameMaker 7.1 frissített változatát. A FrameMaker a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva egyszerűvé teszi a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.

A FrameMaker 7.1 új kereszthivatkozási szolgáltatásokat tartalmaz a dokumentumok között, és segítségével egy dokumentum több változatát egyetlen állományként tárolhatjuk. A FrameMaker 7.1 változatával a felhasználók most Quark XPress és Adobe PageMaker formátumról átállíthatják korábbi műszaki dokumentumaikat és eszközeiket. A népszerű grafikai fájlformátumok bővített támogatásával az Adobe Photoshop állományokat időt megtakarítva közvetlenül FrameMaker-be lehet importálni.

Egyszerűbb XML alkalmazás

A FrameMaker lehetővé teszi a vállalati felhasználók számára, hogy dokumentumtartalmak szerkesztésnél az eredménnyel megegyező nézetben készíthessenek, szerkeszthessenek és importálhassanak valós XML tartalmat. A FrameMaker 7.1 a feltételes XML szövegtámogatás bevezetésével lehetővé teszi, hogy egy XML dokumentumból több változatot egyetlen állományban tároljunk. Ezzel jóval egyszerűbb előállítani az alig változó tartalmú dokumentációkat, mint amilyenek a különböző elektromos előírásokra vonatkozó régió specifikus információk, vagy a garanciális és vevőszolgálati adatok. A FrameMaker 7.1 kibővített kereszthivatkozási szolgáltatásaival csatolások lehetnek XML dokumentumok között. Például egy termék XML-ben meglévő szerelési útmutatója most hivatkozást és közvetlen csatolást tartalmazhat egy szintén XML formátumú felhasználói kézikönyv adott részére. Felhasználói visszajelzések alapján egy automatikus XML-be mentés szolgáltatás is helyet kapott benne, így XML dokumentumok szerkesztésénél a felhasználóknak nem kell a speciális “save as" funkció kiválasztására figyelniük - az egyszerű mentés vagy fájl bezárás a dokumentumot automatikusan a megfelelő formátumba menti.

További bővítések

Az új szűrőkkel könnyen vihetünk át PageMaker és Quark XPress állományokat a FrameMaker-be. Ilyen állományokkal rendelkező felhasználók most a FrameMaker hosszú dokumentum kezelését és többcsatornás támogatását kihasználva közvetlenül nyomtathatnak Adobe PDF, HTML, XML és más formátumba.

Hatékonyabb lehet a kiadóvállalatok munkája, mivel a Photoshop állományokat közvetlenül FrameMaker 7.1-be importálhatják, és nem kell az állományokat köztes formátumba elmenteniük. A további bővítések közé tartozik a JPEG 2000 grafikus formátum támogatása és a javított szűrők az illusztrációk, többek között natív Adobe Illustrator fájlok Adobe PDF-ben történő feldolgozásához. A kibővített méretezhető vektorgrafika (Scalable Vector Graphics, SVG) támogatás azt jelenti, hogy egy grafikus fájl egyaránt forrása lehet egy kiváló minőségű vektoros grafikának nyomtatásban és PDF-ben, illetve egy interaktív, kiváló minőségű vektoros grafikának a weben.

Beszerzési lehetőségek

Az Adobe FrameMaker 7.1 for Windows és Sun Solaris 2004. januárjában lesz megvásárolható a www.adobe.com címen. További részletek az alábbi címen találhatók: http://www.adobe.com/products/framemaker.

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Példátlan bírságok a fogyasztók védelmében – évet értékelt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal ("GVH") idén szokatlanul korán, már tavasszal benyújtotta a 2019-es tevékenységét összegző éves beszámolóját, melyet május 27-én az Országgyűlés gazdasági bizottsága el is fogadott. Összehasonlításképp, a 2018-as éves beszámoló elfogadására 2019. november 26-án került sor. A beszámolót a Schönherr Hetényi ügyvédi iroda versenyjogi csoportja elemzi. 

2020. július 7. 18:45

Digiméter kutatás: A hazai KKV-k kétharmada segítséget igényel a digitális átállásban

Miközben a távmunka és a digitalizáció hatalmas lendületet kapott, a hazai kis- és középvállalatok gyengeségei is megmutatkoztak a koronavírus-járvány alatt. A vállalkozások többségének főleg munkaszervezési problémái akadtak, digitális felkészültségben pedig nagy a szakadék az egyes szektorok, illetve Budapest és a vidék között - állapította meg a Reacty Digital és a Smart Commerce Consulting közös kutatása, a Digiméter.

2020. július 7. 16:52

5 fejlesztés a Vibertől, ami megkönnyíti az életed

A nagy melegben jólesik ellazulni, teendőinket igyekszünk a legegyszerűbben megoldani az irodából, otthonról vagy akár a medence széléről. A Rakuten Viber, a világ egyik vezető, egyszerű kommunikációt biztosító üzenetküldő alkalmazása ezért összegyűjtötte felhasználói számára legújabb fejlesztéseit és funkcióit, hogy megkönnyítse a mindennapokat.   

2020. július 7. 16:12

A koronavírus nyertese a home office

Miközben a távmunka és a digitalizáció hatalmas lendületet kapott, a hazai kis- és középvállalatok gyengeségei is megmutatkoztak a koronavírus-járvány alatt. A vállalkozások többségének főleg munkaszervezési problémái akadtak, digitális felkészültségben pedig nagy a szakadék az egyes szektorok, illetve Budapest és a vidék között - állapította meg a Reacty Digital és a Smart Commerce Consulting közös kutatása, a Digiméter.

2020. július 7. 14:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás