Csalások az XGI drivereiben is?

Tóth Kristóf, 2003. december 18. 21:22
Az év folyamán már mindkét nagy gyártó belekeveredett hasonló ügyekbe, egyik kevésbé, másik sokkal komolyabb formában. A legújabb felfedezés szerint viszont még mindig van aki nem tanult ezekből, ugyanis az eXtreme Graphics Innovation a Volari kártyáihoz készített Reactor szoftverében is hasonló csalásokat találtak.

A hwinfo.com weblap egyik munkatársa a Volari kártyák driverében utalásokat talált több neves benchmark, és játékprogram nevére. Ezen utalások célja egyelőre ugyan bizonytalan, azonban több mint valószínű, hogy speciálisan kialakított beállításokat aktiválnak, az adott programok futása esetén.

Jelenleg az xvrkp.sys nevű fájl a következő neveket tartalmazza:

3DMARK03.EXE; 3DMARK2001SE.EXE; 3DMARK2001.EXE; AQUAMARK.EXE; C4DEMO.EXE; GMMARK2.EXE; MAXPAYNE.EXE; BENCHMARK.EXE; UT2003.EXE; BEND3DIM.EXE; MADDEN04.EXE; HALO.EXE; 3DNASYS.EXE; CODECREATURES BENCHMARK PRO.EXE; CODECREATURES; SERIOUSSAM.EXE; SPLINTERCELL.EXE; C4.EXE; TRAOD.EXE; TRAOD_P3.EXE; TRAOD_P4.EXE; GIANTS.EXE; SEP.EXE; CLIENT.EXE; DFBHD.EXE; TOEE.EXE; MAJESTICCHESS.EXE; AOWSM.EXE; MGS2; SR2.EXE; F1_2001.exe; SPEEDDEMO.EXE; BF1942.EXE; X2-DEMO.EXE; XIII.EXE; FFXIWINBENCH.EXE; SIMCITY4.exe; GAME.DAT; WAR3.EXE; SM.EXE; FREELANCER.EXE; NR2003DEMO.EXE; FS9.EXE; DCT2.EXE; HCT.EXE.

Még nem tudni biztosan, hogy mi is történik akkor, ha a meghajtó valamelyiket ezek közül felfedezi a futó programok között, de elég egyértelmű a következtetés, hogy valószínűleg az XGI hardvere is bizonyos alkalmazás specifikus plusz-tuningot igényel, hogy megfelelő teljesítményt, és képminőséget érjen el.

Az XGI egyébként teljes egészében a Silicon Integrated Systems (SiS) tulajdona, akit a tavalyi Xabre grafikus chip kapcsán ismerhettünk meg ezen a piacon. A Xabre meglehetősen nagy bukás volt, hiszen mint teljesítményben, mind képminőségben jóval alulmúlta a versenytársait. A Volari GPU sorozat most a Xabre II projekt fejlesztési eredményeit tartalmazza, azonban a kártyákat jelenleg még csak a Club3D (és a CP Technology) forgalmazza. A driverrel kapcsolatos felfedezésekkel kapcsolatban az XGI még nem nyilatkozott hivatalosan.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00