Elérhető A mi Európánk c. elektronikus tanári kézikönyv

forrás Prim Online, 2003. december 22. 14:56
A mai naptól a világhálón elérhető "A mi Európánk" c. projektgyűjtemény. A módszertani leírás mellett 28 projekt részletes feldolgozása kapott helyet az oldalon.
"A mi Európánk" c. projektgyűjteményre kiírt pályázat célja, hogy a közoktatás 5-12. évfolyamán a tanárok egy olyan elektronikus könyvhöz jussanak hozzá, amely gyakorlati, azonnal felhasználható segítséget nyújt az Európai Unióhoz kapcsolódó témák önálló vagy kollégákkal történő közös feldolgozásához. A tavaly májusban meghirdetett pályázatra 107 pedagógus, pedagógiai szakmai műhely jelentkezett, közülük 30 került kiválasztásra, ezek közül végül 28 került a gyűjteménybe. A www.om.hu/amieuropank címen elérhető oldalakon helyet kap a projektmódszer, mint az oktatásban hatékonyan alkalmazható pedagógiai megközelítés bemutatása mellett egy praktikus útmutató is, amely a tervezéstől az értékelésig nyújt gyakorlati tanácsokat.

A 28 projekt a tantárgyköziség elvét érvényesíti, letölthető és azonnal alkalmazható feladatlapokat tartalmaz. A tanulók életkorának megfelelő feladatok játékosak, változatosak: kvíz, keresztrejtvény, makettépítés, vaktérképek és EU-activity egyaránt helyet kap bennük. Valamennyi projektleírásnak központi eleme a képességek és készségek fejlesztése. Az elektronikus tanári kézikönyv alkalmazóinak, továbbgondolóinak fejlesztőinek tájékozódását részletes irodalom- és linkjegyzék segíti.
Kulcsszavak: EU OM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38