Elérhető A mi Európánk c. elektronikus tanári kézikönyv

forrás Prim Online, 2003. december 22. 14:56
A mai naptól a világhálón elérhető "A mi Európánk" c. projektgyűjtemény. A módszertani leírás mellett 28 projekt részletes feldolgozása kapott helyet az oldalon.
"A mi Európánk" c. projektgyűjteményre kiírt pályázat célja, hogy a közoktatás 5-12. évfolyamán a tanárok egy olyan elektronikus könyvhöz jussanak hozzá, amely gyakorlati, azonnal felhasználható segítséget nyújt az Európai Unióhoz kapcsolódó témák önálló vagy kollégákkal történő közös feldolgozásához. A tavaly májusban meghirdetett pályázatra 107 pedagógus, pedagógiai szakmai műhely jelentkezett, közülük 30 került kiválasztásra, ezek közül végül 28 került a gyűjteménybe. A www.om.hu/amieuropank címen elérhető oldalakon helyet kap a projektmódszer, mint az oktatásban hatékonyan alkalmazható pedagógiai megközelítés bemutatása mellett egy praktikus útmutató is, amely a tervezéstől az értékelésig nyújt gyakorlati tanácsokat.

A 28 projekt a tantárgyköziség elvét érvényesíti, letölthető és azonnal alkalmazható feladatlapokat tartalmaz. A tanulók életkorának megfelelő feladatok játékosak, változatosak: kvíz, keresztrejtvény, makettépítés, vaktérképek és EU-activity egyaránt helyet kap bennük. Valamennyi projektleírásnak központi eleme a képességek és készségek fejlesztése. Az elektronikus tanári kézikönyv alkalmazóinak, továbbgondolóinak fejlesztőinek tájékozódását részletes irodalom- és linkjegyzék segíti.
Kulcsszavak: EU OM

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégépítés COVID idején: mit hoz 2022 a vállalkozások számára?

Az ünnepek közeledtével az üzleti életben is megkezdődik az évértékelés, illetve a 2022-re kitűzött célok megfogalmazása és a stratégiai tervezés. A hullámzó válsághelyzet és a folytonos bizonytalanság miatt még a legnagyobb piaci szereplők is félve tekintenek a jövőbe, miközben a kis- és középvállalkozások számára gyakran valóban a lét a tét. Költségoptimalizálás, digitális fejlesztések, stabil beszállítói- és ügyfélkör kialakítása – csak néhány feladat, amit most fontosabb megugrani, mint valaha. Melyek lesznek 2022 legégetőbb kihívásai a KKV-k számára és milyen megoldások segíthetnek sikerrel megbirkózni a nehézségekkel? A Brillit.com online üzleti platform szakértői elmondják, mit érdemes átgondolni az évvégi számvetés során.

2021. december 3. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59