Rekord SMS-forgalom a Pannonnál az ünnepek idején

forrás Prim Online, 2004. január 5. 19:02
Idén év végén ismét csúcsokat döntöttek a Pannon GSM előfizetői. Szenteste a hétköznapi átlagnál mintegy négyszer, a tavaly karácsonyi forgalomnál közel húsz százalékkal több SMS-t küldtek szerte a világba a mobilosok a Pannon hálózatából.

24 órára elosztott egyenletes forgalmat feltételezve a darabszámot tekintve ez másodpercenként mintegy 100 szöveges üzenetet jelent. Karácsony két napján némileg csökkent a küldött üzenetek száma, ami még így is jóval a hétköznapi átlagon felüli forgalmat jelentett - a hálózat tökéletes működésének köszönhetően teljesen problémamentesen. Szilveszterkor az ünneplők hangulatával együtt az SMS-küldési kedv is a tetőfokára hágott, s a Szentestéhez hasonlóan egy átlagos naphoz képest ismét megnégyszereződött, majd tovább növekedve, január elsején nyolcjegyűre változott az évbúcsúztató két napon elküldött üzenetek száma.

Nem csak a szöveges, de a képes üzenetek is népszerűek voltak karácsonykor. Érdekes módon az MMS forgalom december 25-én tetőzött, vélhetően ekkorra tanulták ki az előző este ajándékba kapott MMS-készülékek kezelésének fortélyait az újdonsült pannonosok.

Kulcsszavak: MMS SMS karácsony Pannon GSM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39