Az Intel visszatér a fogyasztói elektronikába

Kiss Ádám Zoltán, 2004. január 11. 10:25
Két éve, a számítástechnikai visszaesés mélypontján az Intel felszámolta fogyasztói elektronikai részlegét, de a vállalat most, ha más formában is, de visszatér a területre.

Az Intel elnöke, Paul Otellini jelentette be, hogy Glenda Dorchak vezetésével létrehoznak egy leányvállalatot kifejezetten a háztartásokban megtalálható termékek részegységeinek fejlesztésére. A korábban megszüntetett vállalatrész feladata saját Intel márkanév alatt megjelenő termékek piacra dobása volt, mint amilyenek például webkamerák, és egyéb PC-hez kapcsolódó eszközök. A mostani célkitűzés a szilikon-alapú folyadékkristályos megoldások (LCOS) sorozatgyártásra fejlesztése. A szakértők szerint az LCOS nagy jövő elé néz a nagy méretű tv-projektorok terén. A másik kiemelt cél Pentium-stílusú chipek kidolgozása a digitális kamerák és fényképezőgépek piacára, valamint saját úttörő jellegű fogyasztói elektronikai szabványok, találmányok kifejlesztése és levédetése.

2030-ra hazánk az EU tíz digitálisan legfejlettebb országa közé tartozna

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 16:00

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39