A Microsoft levédi az XML formátumot?

Microsoft-XML: elsorvadnak a rivális irodai alkalmazások?

Kiss Ádám Zoltán, 2004. január 24. 21:03
A Microsoft olyan szabványbeadványokat terjesztett be, melyek alapján az XML technológiával készült fájlokat a jövőben nem tudnák kezelni a vállalattól független alkalmazások, ezzel valószínűleg automatikusan elsorvadnának a rivális irodai alkalmazások.
Az Új-Zélandon és az Európai Unióban beadott kérelmek a rohamosan terjedő, eddig szabadon használt XML (Extensible Markup Language) formátumot Microsoft monopóliummá tennék, arra hivatkozva, hogy a rendszert a szoftveróriás fejlesztette ki.

Az XML az Office 2003 megjelenésekor került leginkább reflektorfénybe, mivel a Microsoft ezzel az újdonsággal próbálta meggyőzni a felhasználókat a frissítés szükségszerűségéről. Itt leginkább szöveges dokumentumok XML formátumú tárolásáról van szó, ez a megoldás megkönnyíti a vállalati adatbázisokban a nyilvántartást és az adatkezelést. A bejelentés azért rendkívül fontos, mert szinte az összes versenytárs office programot érinti, melyek hiába ingyenesek, mint például a Sun szoftvere, kieshetnek a versenyből, hiszen nem lehetne velük megnyitni újabb Microsoft Office dokumentumokat.
Kulcsszavak: Microsoft XML

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás