Megújul az EU honlapja

Kiss Ádám Zoltán, 2004. január 25. 22:10
Az EU "EUROPA" néven fenntartott weboldala alapvető változásokon fog átesni március végéig, a változás nem pusztán esztétikai jellegű, az Európai Bizottság szeretne közelebb kerülni a lakossághoz, különösen a fiatalok nagyobb érdeklődésére számít.
A felmérések szerint az EU lakosságának 45 százaléka, vagyis több mint 150 millió ember rendelkezik internet-hozzáféréssel, és ez a szám további 10 millióval növekszik az új tagállamok május 1-jei csatlakozásával. Az internet tehát valóban képes információforrásként működni, ám az EU polgárainak 72 százaléka szinte semmit sem tud az életét alapvetően befolyásoló szervezet működéséről. Novemberben az EUROPA napi látogatottsága 300 ezer körül volt, az oldal 1995-ös létrehozása óta évente 20 százalékkal növelte látogatói számát. A megújult, interaktív, animációkkal ellátott és továbbra is többnyelvű weboldal fokozatosan az új tagországok nyelvén is elkezdi megjelentetni információit, ez a folyamat 2004 nyarára fejeződik be.
Kulcsszavak: EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan készülhetnek fel a munkaadók a koronavírus második hullámára?

„Itt a második hullám. Hogyan készülhetnek fel a munkaadók? Tanulniuk kell az elmúlt fél évből!” – ezzel a felütéssel rendezte meg online konferenciáját a Profession.hu. A legfontosabb tapasztalat, hogy a magyar cégek és munkavállalók kölcsönös lojalitásukról tettek tanúbizonyságot a koronavírus első hulláma alatt: a szolidaritás és a megoldáskeresés jellemezte az együttműködést ebben az időszakban. A kezdeti bizonytalanság és kényszerintézkedések után júniustól erős konszolidáció volt megfigyelhető, a tendencia a régi rend visszaállása felé mutatott: a home office-ból sokan visszaülhettek az irodába, a korábban csökkentett fizetések pedig elkezdtek visszaállni az eredeti állapotukba – a helyzetről, és a jövő kilátásairól releváns iparágak HR vezetői beszéltek az ország vezető állásportáljának online konferenciáján.

2020. szeptember 29. 11:20

A hibrid oktatásé a jövő

A járványhelyzet – mint az élet sok más területén is – az oktatásban felgyorsította a digitalizációt. A digitális oktatási módszerekre ugyanakkor hiba volna úgy tekinteni, mintha kizárólag az otthontanulásban segítene, vagy éppen a hagyományos oktatás versenytársa volna. A Microsoft Tanévkezdés 2021 – Az iskolában is digitálisan! című online sajtóeseményen mutatta be azokat a tanárok és diákok számára ingyenesen elérhető eszközöket és megoldásokat, amelyekkel a tanulás nemcsak hatékonyabbá és élményszerűvé tehető, de új digitális készségekkel is felvértezi a diákokat. A rendezvényen a digitális és hagyományos módszereket rutinosan ötvöző pedagógusok osztották meg a távoktatásban szerzett tapasztalataikat.

2020. szeptember 28. 12:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás