Intel fejlesztői fórum: Fókuszban a rendszerek és megoldások

forrás Prim Online, 2004. január 28. 18:10
A technológiai iparágban egyre inkább megnő a komplex megoldások szerepe, így a 2004 kora tavaszán megrendezésre kerülő Intel fejlesztői fórum (Intel Developer Forum, IDF) is e gondolat köré szerveződik. Az esemény február 17-19-ig kerül megrendezésre San Franciscóban.
Az IDF az Intel népszerű szeminárium sorozata, melyen a fejlesztők, üzleti és technológiai döntéshozók, iparági szakértők, valamint a sajtó képviselői megismerkedhetnek az Intel és partnerei legújabb fejlesztéseivel, termékeivel, valamint bepillantást nyerhetnek a közeli és távolabbi jövő technológiai nóvumaiba, információkat szerezhetnek az Intel kutatás-fejlesztés terén elért eredményeiről. A konferenciasorozat San Francisco után Tokióban, Taipeiben, Pekingben, Barcelonában, az indiai Bangalore-ban folytatódik. Az őszi IDF-re az Egyesült Államokban szeptember 7-9. között kerül sor, szintén San Franciscóban.

Az Intel tavaszi rendezvényén kétnapos, a megoldásokat fókuszba helyező konferenciát szervez, amely ez alkalommal a nagyvállalati igényeket leginkább kielégítő mobil megoldásokat veszi górcső alá. A szemináriumsorozat 1997-es indulása óta a rendszerekről szóló konferencia résztvevői leginkább az (OEM) eredeti eszközgyártók/hardvergyártók, hardvertechnológiai döntéshozók és tervezőmérnökök, akik arra fordítják tudásuk legjavát, hogy megtervezzék az újabb generációs hardvereszközöket, és olyan építőelemeket dolgozzanak ki, melyek révén a végfelhasználók számára a legtökéletesebb megoldások fejleszthetők. A megoldásokról szóló konferencia egyaránt szól fejlesztőknek, alkalmazás- és szoftverfejlesztéssel foglalkozó döntéshozóknak, iparági szakértőknek. A szeminárium a hardverelemek komplett végfelhasználói megoldásokba integrálásáról szól majd.

“A rendszerekről és megoldásokról szóló konferenciák meglehetősen szinergikusak lesznek" - mondta az IDF vezető tisztségviselője, David Ryan. "A hagyományos IDF rendszer konferenciát látogató hardverfejlesztők együttműködnek majd a hálózati, kliens és szerver platform fejlesztések területén. A mérnökök és iparági szakértők bevonásával pedig lehetőség nyílik arra, hogy a hardverelemek és a szoftveralkalmazások együttes fejlesztése által a nagyvállalati igényeket kielégítő komplex megoldások szülessenek."

Szinte magától értetődő, hogy a konferencia lehetőséget biztosít arra is, hogy a technológia iparág vezetői bemutassák az új felhasználói modelleket és megoldásokat, így nem véletlen, hogy a konferencia előadásainak majdnem felét nem az Intel tisztségviselői vagy mérnökei tartják. A februári eseményen többek között a Microsoft, az IBM és az Oracle tart technikai előadásokat. A megoldásfejlesztés egyébiránt nemcsak az USA-beli konferencia központi témája, hanem valamennyi állomás fókuszpontja, Barcelonától Pekingig.

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett február 17-én tartja meg nyitóbeszédét San Franciscóban, melyben a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciája, valamint a vállalati stratégiai tervezés közti kapcsolatot elemzi majd. A látogatók részt vehetnek a vezetéknélküli hálózati megoldásokról, a digitális otthonról, asztali rendszerekről, mobil, nagyvállalati és kommunikációs megoldásokról szóló előadásokon is.

A San Franciscói esemény közel 200 órányi előadást és együttes tesztelési lehetőséget ígér. Olyan érdekes, és napjainkban kurrens témákról is szó esik majd, mint a WiMAX és más vezetéknélküli technológiák, a 2005-ös év notebook újdonságai, a digitális otthon izgalmas nóvumai, a nagyteljesítményű számítástechnika, a LaGrande Technológia, az EFI az Ultra WideBand, a PCI Express és a Serial ATA.

Az eseményre regisztrálni lehet a www.intelcom/idf webcímen, január 23-ig 795 dolláros áron, azt követően pedig 995 dollárért.

Kulcsszavak: Intel konferencia IDF

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Chameleon Smart Home a BÉT Xtend piac új belépője

2023-ban első alkalommal szólalt meg a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője – a BÉT a mai napon az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden. A Chameleon a sikeres tőzsdei bevezetés érdekében a BÉT középvállalati szolgáltatás-palettájának részét képező, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Programhoz is csatlakozott 2022 első felében. Az év második belépését jelző csengetés egyúttal előrejelzi, hogy az Xtend piac tavaly látott, dinamikus növekedése 2023-ban hasonló ütemben folytatódhat.

2023. február 2. 18:33

Novák Péter érkezett a Httpool by Aleph magyarországi csapatának élére

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett. 

2023. február 2. 15:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46